Cate Blanchett: Nisam trendi, ni fensi, već jednostavna i klasična

Piše: Redakcija

– “Si” je moja posveta modernom feminizmu, neodoljivoj kombinaciji gracioznosti, snage i nezavisnog duha – kazao je Giorgio Armani, opisujući svoj novi parfem za čije je zaštitno lice izabrao “hladnu” ljepoticu Cate Blanchett.

Pokazao se to kao odličan izbor, jer je i 44-godišnja australijska glumica velika zaljubljenica Armanijevog rada. Čak je od svog prvog honorara sebi kupila Armanijevo odijelo, koje, kaže, i danas čuva u ormaru. Ipak, za ovaj marketinški ugovor dobila je čak deset miliona dolara. Novi Armanijev parfem za ljepši spol u svijetu je u prodaji od prvog septembra, a nedavno je promoviran i u našoj prijestolnici.

Cate je u svijetu filma jedna od najtraženijih glumica današnjice. Na policama u njenom domu brojne su nagrade, počev od Oscara, Bafte, SAG-a… Godišnje snima do pet filmova, što je visoko čak i za holivudske standarde. A, uz sve to je uzorna supruga Andrewa Uptona, te majka čak tri dječaka. Armani je izabrao pravu ženu!

Koliko dugo poznajete Giorgija Armanija?

– Poznajemo se još od 2006. godine. Bio je to veoma važan trenutak u mojoj karijeri – nominacija za “Oscara” za ulogu u “Avijatičaru”. Još kao tinejdžerka sam čeznula za njegovim divnim odijelima. Bile su to ’80-e i tada su ih nosile sve holivudske glumice. Zato sam od svog prvog honorara sebi kupila Armanijevo odijelo. I danas ga nosim. Moja veza s Armanijem je vječna, baš kao što je i bezvremenska njegova moda. A i ja sam kao osoba, kao žena, isto takva – nisam trendi, ni fensi, nego jednostavna i klasična.

Armani Vas je izabrao za zaštitno lice njegovog novog parfema “Si”. Koji su, inače, Vaši najdraži mirisi?

– Miris plaže i vode. To su ujedno moje najsnažnije i najljepše uspomene – miris soli na koži, miris grma čajevca.

Šta su mirisi za Vas?

– Nije to samo tečnost koju ću nanijeti na vrat ili zapešće. Mirisi su sjećanja, podsjetnik na mamu, na prijatelje. A što se tiče parfema, najljepši je onaj koji tokom “boravka” na mojoj koži pokaže svoje pravo lice, odnosno koji na jedan način miriše u trenutku kad ga nanesem i potpuno drugačije nekoliko sati poslije.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA ( br. 865)

 

 

Pročitajte još