Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan “vrijede” 74 milijarde dolara

Piše: Redakcija

Osnivač najpopularnije društvene mreže “Facebook” Mark Zuckerberg posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 74 milijarde dolara. Iako ga to čini petim najbogatijim čovjekom na svijetu, Zuckerberg živi kao i bilo koji drugi čovjek, nema velike želje za autima, odjećom i putovanjima. Sa suprugom Priscillom Chan i njihove dvije kćerke vodi normalan život. Bračni par je aktivan i u humanitarnim akcijama, stoga su osnovali fondacije gdje dosta novca daju u dobrotvorne svrhe.

Osnivač “Facebook-a” je prepoznatljiv po casual stilu i često ga možemo vidjeti u sivim majicama luksuznih brendova. Iako su naizgled samo obične, sive majice, one koštaju mnogo novca. Vozi i auta koja koštaju 30.000 dolara ili čak manje, a osim dvije kuće, Mark i Priscilla posjeduju i dvije plantaže na otoku Kauai koje su kupili jer su željeli očuvati prirodnu ljepotu otoka.

Osim Bill Gatesa, Warrena Buffeta i još 100 milijardera, Zuckerberg j dio organizacije “Giving Pledge” čiji članovi su obećali da će veći dio bogatstva dati u filantropske svrhe. Zuckerberg je kazao kako planira prodati 99 posto dionica u “Facebook-u” tokom svog života.

Pročitajte još