Nagodila se kćerka Paula Walkera, Porsche je kriv

Piše: Redakcija

Zvijezda akcijskih filmova ‘Brzi i žestoki’ Paul Walker poginuo je 2013. godine u stravičnom udesu na ulicama Santa Clarite u blizini Los Angelesa. Kći tragično nastradale zvijezde, Medow (18) podnijela je tužbu protiv Porschea nakon što je tvrdila da je do smrti u saobraćajnoj nesreći došlo jer je njen otac ostao zarobljen sa neispravnim sigurnosnim pojasem. Ovih dana, djevojka je postigla nagodbu s automobilskim divom.

Kompanija Porsche, odmah nakon nesreće tvrdila je da je glumac sam kriv za svoju smrt, odnosno njegov prijatelj Rodger Rodas koji je u tom trenutku vozio automobil, dok je Paul bio na suvozačkom mjestu. Kasnijom istragom potvrđeno je da je za sudar kriva neprilagođena brzina. Međutim Meadow željela je dokazati da je njezin otac živ zapaljen jer je ostao zarobljen na svom sjedištu, odnosno, iz automobila nije mogao izaći zbog pojasa koji mu je slomio rebra i zdjelicu.  Četiri godine nakon tragične nesreće te dvije godine nakon pokretanja tužbe, Porsche i Walkerova kći su se nagodili, a uslovi nagodbe ostali su tajni. Meadow je prošle godine dobila i 10 miliona dolara odštete od imovine Rodgera Rodasa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti