Male tajne iskusnih domaćica

Piše: Redakcija
  1. Kako najlakše odvojiti bjelanjak od žumanjka? Vrlo jednostavno, razbijte jaje iznad lijevka. Bjelanjak će slobodno proći kroz usko grlo, a žumanjak će ostati na površini. Isto tako ako želite skuhati jaje koje je malo napuklo, premažite ga s nekoliko kapi limunova soka i potopite ga u hladnu vodu, te ga tako kuhajte.
  2. Želite pohovati meso, ali vam je nestalo jaja za marinadu? Dobro je znati da umjesto jaja možete upotrijebiti i kukuruzno brašno. Ako želite ispeći kolač i također vam nedostaje jaja, možete dodati umjesto njega 1 decilitar mlijeka ili milerama u koje se dodaje jedna kašičica octa. Kod pripreme kolača s jajetom, za lijep snijeg od bjelanjka, dodajte nekoliko kapi limunovog soka.
  3. Kod pripreme mesa, ako morate stanjiti šnicle, dobro je potopiti čekić u vodu prije lupanja. A ako ste meso pripremili, gotovo je i pečeno, ali želite da vam se prije serviranja ne osuši, stavite ga iznad posude s kipućom vodom ili u zagrijanu pećnicu u koju ćete položiti tanjir s toplom vodom.
  4. Sir će zadržati svježinu i suhoću ako u plastičnu posudu gdje se nalazi, stavite i dva komada nekog sirovog tijesta. Tjestenina će upiti vlagu.
  5. Ako vam je zelena salata uvenula i mislite da s njom više ništa ne možete učiniti, varate se. Potopite salatu na 15 minuta u mlaku vodu u kojoj ste dodali nekoliko kapi limunovog soka ili octa. Ovaj tretman će joj vratiti svježinu.

Pročitajte još