Kocka je bačena… pročitajte šta vam kaže

Piše: Redakcija

Za razliku od jamba, koji zahtijeva pet kockica, za gatanje su potrebne samo dvije. Neki tvrde da bi ih trebalo bacati samo za neku drugu osobu, drugi da bi to trebalo činiti u potpunoj tišini. Treći, pak, da su hladno vrijeme i mirna atmosfera osnovni preduslovi. Mi ćemo se ovog puta zadržati na preporuci da imate vlastite kockice i da bacanje vršite uz kakvu-takvu ozbiljnost. Bilo bi bolje da kockice, dok ih tresete, budu u nekoj posudici, mada ih možete držati i u ruci. Prije nego što ih bacite na sto ili neku drugu ravnu površinu, zamislite pitanje na koje želite odgovor, a kad se kotrljanje završi, pročitajte tumačenja. Naravno, kao i kod svih jednostavnih načina proricanja, ona mogu na prvi pogled djelovati nedovoljno precizno, ali potrudite se da o datim znakovima malo dublje razmislite – vidjet ćete da sve ovo može biti više od igre.

Šest&šest

Pokušajte zaboraviti sve što vas izbaci iz takta, jer emocionalni nemir može otežati donošenje prave odluke. Usredsredite se samo na ono što će vama donijeti dobrobit, ako zaključak do kog ćete doći nije krajnje sebičan, potrudite se da ga ostvarite.

Pet&pet

Kako sada stvari stoje, morat ćete posegnuti za najmanje vjerovatnim rješenjem. Umjesto da tražite neki konvencionalni izlaz, pustite mašti na volju. U romantičan zaplet može biti umiješano više ljudi, a nije nemoguće ni da vi u cijeloj toj priči djelujete zbunjeno. Može se desiti i da neko drugi donese potrebnu odluku, što će vama samo olakšati posao.

Pet & šest

Vi ste gospodar situacije. Uspijete li sagledati problem iz svih uglova, ne obraćajući pažnju na sitnice, rješenje do kog ćete doći bit će pravo. Savjetujemo vam da ga preporučite i svojim kolegama.

Četiri&šest

Bez obzira na to jeste li u frci vi ili neko drugi, ne biste smjeli zbog toga bilo koga maltretirati. Problem će se, vjerovatno, brzo riješiti – bilo zato što ćete vi naprečac otkriti izlaz iz labirinta, bilo zbog toga što će vam ga pokazati neko drugi. Za “saniranje” situacije u domenu emocija bit će neophodno znatno više vremena.

Četiri & pet

Trebalo bi da potražite savjet, jer vam je, očigledno, neophodan. Dobro razmislite o onome što vam drugi govore, čak i ako se protivi vašim uvjerenjima. Koliko god se to ne “dopadalo” vašoj sujeti, nigdje ne piše da baš vi morate biti uvijek u pravu.

Četiri & četiri

Nema ambicije koju ne može upropastiti pretjerana opreznost. Zato “zgrabite” svaku priliku koja vam daje mogućnost za napredovanje, ne strepeći šta će se desiti ako ne uspijete. Pokušajte da se angažirate oko nečeg novog i uživajte u tome.

Tri & šest

Ako je u bilo koju vašu aktivnost uključen i neko drugi, preuzmite ulogu vođe. Umjesto da se izmičete, djelujte maksimalno odlučno. Nemojte se boriti protiv sopstvenih uvjerenja, koja su rezultat dubokih, prirodnih instikata. I u ozbiljnim i u neozbiljnim situacijama pustite im da vas vode.

Tri & pet

Ako u problem uključite partnera, vjerujte mu – moguće je da je u pravu. Ipak, to vjerovanje, kao i inače sve u životu, ne smije da bude bezrezervno. Prihvatanje njegovog savjeta može biti mudro, ali samo ako ne iziskuje bitnija odstupanja od vaših principa.

Tri & četiri

Činjenica da se rizik ponekad isplati ne smije vas učiniti slijepim za opasnosti koje on donosi, naročito na planu emocija. Uvažavanje sopstvenih sklonosti može biti korisno, ali ovog puta zastanite i o svemu dobro razmislite.

Tri & tri

Rijetke su situacije kad deviza: “samo da se ništa ne talasa” donosi pravo rješenje, a ni razmišljanje u fazonu: “pravit ću se da problem ne postoji” nije djelotvorno. Niko vam ne može pomoći da se izvučete iz neprilike u koju ste se uvalili, jer su ključevi rješenja u vašim rukama. Odbijte svaku ponudu koja obećava laku zaradu, jer od toga neće biti ništa. Međutim, ako se ukaže prilika da počnete posao koji je sastavni dio ozbiljnog plana – postoje dobri izgledi za dugoročan uspjeh.

Dva & šest

Nemojte se začuditi ako neko iskoristi splet okolnosti da bi vas zloupotrijebio. Zato, ukoliko je u neki vaš projekt ili problem uključena neka osoba, prije nego što se na nju oslonite, pozabavite se njenim motivima. Dobro razmislite o tome hoće li “date li joj prst, poželjeti cijelu ruku”.

Dva & pet

Nemojte svoja uvjerenja nametati drugim ljudima. Vaše energično raspravljanje može dovesti do toga da se “vaga” nagne na pogrešnu stranu. Ako se neko, prema vašem mišljenju, čudno ponaša, ne znači da nije u pravu.

Dva & četiri

Ne idite na vanjske efekte, nego se “bacite” na seriozan rad u pozadini. Zatreba li vam partner, ne budite lakovjerni. “Bitka” između štedljivosti i darežljivosti, mora se voditi uz poštovanje postojećih materijalnih mogućnosti.

Dva & tri

Sve dok sebi ne dozvolite da nerve gubite zbog drugih, vaša prirodna uviđavnost i pažljivost pomagat će vam u rješavanju problema. Novac koji ste bez mnogo razmišljanja potrošili ne mora biti protraćen. Međutim, bit će neophodno da se oslonite na vlastitu dosjetljivost kako biste “sef” opet napunili.

Dva & dva

Mudro je biti oprezan, ali previše kritike nikom ne prija. Saosjećajte sa slabostima drugih. Ponekad treba bez kalkuliranja trošiti novac i ljubav, pa zato ne dozvolite da vam pretjerani oprez uskrati to zadovoljstvo.

Jedan & šest

Mislite da je cijela situacija otišla predaleko? Osjećate da bi trebalo da “stvar” uzmete u svoje ruke? Možda ste u pravu; možda bi vaša neiscrpna energija mogla “prodrmati” situaciju. Ni na trenutak nemojte zaboraviti da je život “tobogan”. Ni usponi ni padovi ne traju stalno.

Jedan & pet

Tolerancija je oduvijek bila korisna pri rješavanju ličnih problema. Ne dozvolite da vas vaš racionalni um ograničava. Bolje je biti maksimalno iskren, nego braniti stav koji vam djeluje kao dobar, mada s njim, duboko u sebi, niste saglasni. Ako vas situacija mami da nešto stavite na kocku, razmislite šta će se desiti ako izgubite.

Jedan & četiri

Svaka ljubomora koja će biti ispoljena prema vama, poput bumeranga, vratit će se njenim tvorcima. Uprkos niskim udarcima potrudite se da razumijete njihove motive i da im progledate kroz prste. Naravno, to ne znači kako u njih treba da imate povjerenje, već da se ne upuštate u verbalne duele. Vaša inteligencija zaslužuje da je koristite na mnogo primjerenije načine.

Jedan & tri

Posavjetujte se s partnerom, ali i ostalima koji vam mogu ukazati na rješenje problema koji vas trenutno muči. Podrazumijeva se da njihove sugestije ne morate prihvatiti, a naročito ne prije nego što ih detaljno proanalizirate. Ako u cijeloj ovoj priči novac ima bitnu ulogu, ne dozvolite da vas zaslijepi mogućnost lake zarade ili lakog dobitka. I sami znate da su šanse za tako nešto minimalne.

Jedan & dva

Oslušnite vlastitu intuiciju. Na polju emocija osjetit ćete potrebu za sigurnošću, ali se može desiti da vam ponestane sposobnosti da tu emocionalnu sigurnost uzvratite. U finansijskim transakcijama budite posebno pažljivi. Ako treba, provjerite i dva puta, ali ne dozvolite da bilo koga oštetite.

Jedan & jedan

Pitanje iziskuje ozbiljno razmišljanje. Svi dokazi se moraju pažljivo proučiti. U donošenju konačne odluke emocije ne smiju imati čak ni epizodnu ulogu. Moguće je da će se ukazati više rješenja, što samo po sebi nikad nije loše.

Moderna verzija

Kao alternativu svemu navedenom možete isprobati modernu verziju astragalomantije (proricanja pomoću dviju kockica). Nacrtajte kružnicu prečnika 30 centimetara. Zatim se koncentrirajte na pitanje i bacite kockice u taj krug. Ako jedna od njih padne izvan kruga, nemojte je računati. Saberite brojeve na kockicama, a zatim odgovor potražite na listi.

1 — da
2 — ne
3 — čuvajte se
4 — budite mudri
5 — sretno
6 — naravno
7 — imajte nade
8 — budite strpljivi
9 — svakako
10 — neizvjesno
11 — glupost
12 — povoljna prilika

Pročitajte još