Ecija Ojdanić istrčala maraton u Veroni: Osjećam se kao da sam osvojila Oscara!

Piše: Redakcija

Poznata hrvatska glumica Ecija Ojdanić uspjela je u svojoj namjeri. Da istrči maraton od 42 kilometra u Veroni.

Uz nju je sve vrijeme bila njena porodica koja je imala razumijevanja za njene pripreme. Maraton je istrčala u vremenu od 3 sata i 58 minuta.

Ecija Ojdanić do detalja opisala je kako je uspjela istrčati maraton u Veroni.

– Dan je bio savršen, sunčan, a ne topao, staza idealna, sve u jednom krugu, zanimljiva, užasno puno navijača, polumaratonaca iz Perpetuum mobilea, muž koji hrabri, snima, nosi stvari te trener svih trenera i najbolji motivator na svijetu Vedran Lozanov, koji će trčati sa mnom drugu, težu polovinu staze. Dakle ako zeznem, ja sam zeznula. Nema opravdanja. Znam da netrkačima zvuči nestvarno, ali prvih 28 kilometara otrčala sam besprijekorno, ne oznojivši se. Slušala sam muziku, uživala u krajoliku, u energiji ljudi, a kad mi se Vedran pridružio, ugodno smo ćaskali. U mislima sam razgovarala sa svojom djecom, govorila im: “Vidite, djeco, ne postoji nemoguće, ne postoje prepreke koje se ne mogu preskočiti, sve želje se ostvaruju!”

A onda, nakon 30. kilometra, počinju problemi. Pravi, teški. I opet sam prenaivno prešla preko upozorenja velikih, iskusnih trkača koji kažu da svatko može otrčati 32 kilometra. Pravi trkači su oni koji uspiju otrčati tih zadnjih 10. Odjednom, od lakoće prvih 32, i prosjeka trčanja 5:20, padam na 6:15. Od grčeva ne mogu podizati nogu. I tu nastupa Vedran, veliki motivator, koji me uspije nekako vratiti u utrku. S Vedranom komuniciram znakovima.

Vidim svoje anđele na nebu koji me hrabre. Moj brat mi se smije i onako zaje*antski, s onim divnim osmijehom, mi govori: “Ajde, Eco, možeš ti to!” Zaboravljam grčeve. Noge postanu opet lagane. Na 40. uviđam da ću doći do cilja, i to u dobrom vremenu! Ušla sam u cilj sa suzama radosnicama! Plakala sam sa svim mojim predivnim navijačima! Moja realna očekivanja su bila 4:05, 4:10, san 3:59:59. A po satu je 3:58.

Na kraju je gun time4:0:51. Real time, dakle otkad prijeđeš startnu crtu 3:58! I to je vrijeme u mojoj glavi! Briga me za gun time! Ja sam otrčala maraton za 3:58. Osjećam se kao da sam se popela na Himalaju! Kao da sam osvojila Oscara! Kao da sam dobila ulogu u Innarrituovom filmu! Kao da sam dobila na europskom jackpotu! Kao da mi je oboje djece doktoriralo na Sorbonni! I sve to odjednom! Tih zadnjih, najtežih 10 kilometara će mi zauvijek ostati u glavi. Borbe u izvantjelesnim prostorima! Ne postoje ograničenja! Ne postoji nemoguće! Strah je naša izmišljotina! Hvala svima koji su bili uz mene’, napisala je Ecija  pored fotografije koju je objavila na Instagramu.

Pročitajte još