Bill Clinton: Četiri žene ga optužuju da ih je napastovao dok su bile tinejdžerke

Piše: Redakcija

Bill Clinton je suočen optužbama za seksualno uznemiravanje od četiri žene, otkrio je autor Ed Klein informaciju koju je dobio od visokog izvora Demokratske stranke. Edward Klein je napisao nekoliko knjiga o porodici Clinton, piše Telegraph.

Žene tvrde da ih je bivši predsjednik Sjedinjenih Država napao početkom 2000., kada je Clinton radio s milijarderom i playboyem Ronom Burkleom. Tačan period nije preciziran, ali zna se da je to bilo nakon što je Clinton prestao obavljati dužnost predsjednika.Clinton je pomogao milijarderu u stvaranju poslova i investicijama i navodno su zajedno letjeli u Burkleovom privatnom jetu, a društvo su im pravile mlade ljepotice. Ne postoje indicije da je mijerder upoznat s ikakvim nepravilostima, pišu europski mediji.

Za sada anonimne žene, radile su na niskim pozicijama u Burkleovoj kompaniji, a u doba navodnih napada bile su u svojim kasnim tinejdžerskim godinama.

Odvjetnici koji zastupaju žene, iako su koordinirani, pripremaju četiri odvojene tužbe, o čemu su obavijestili Clintona. Odvjetnici koji zastupaju žene u procesu pregovora, traže visoke novčane odštete za šutnju svojih klijentica. Član Clintonova odvjetničkog tima potvrdio je postojanje ovih navoda, piše Daily Mail.

Reuters

Bill Clinton (71) do sada se suočio s nizom optužbi zbog svog seksualnog ponašanja, uključujući i najpoznatiji slučaj Monice Lewinsky za vrijeme dok je bila stažistica u Bijeloj kući, a on predsjednik SAD-a.

Clinton je također isplatio 850.000 dolara bivšoj zaposlenici države Arkansas Pauli Jones, zbog njezinih optužbi za seksualno uznemiranjavanje. Nagodba je dovela do toga da Predstavičnki dom Kongresa protiv Clintona pokrene postupak povodom optužbe. Kasnije ga je senat oslobodio.

No Clinton se suočio s još dvije optužbe. Zaposlenica staračkog doma Juanita Broaddrick 1999. tvrdila je kako ju je Clinton silovao. Bivša pomoćnica iz Bijele kuće Kathleen Willey tvrdila je da ju je napastovao tijekom prvog predsjedničkog mandata. Clinton je zanijekao obje optužbe.

Četiri žene koje su pokrenule najnovije postupke nadaju se dovoljno visokoj odšteti za svoju šutnju, no ako ne dođe do nagodbe spremne su izaći u javnost sa svojim optužbama.

Autor knjiga o obitelji Clinton Ed Klein, kazao je za Daily Mail da je Clintonov pravni tim potvrdio postojanje ovih optužbi, rekli su mu “Očito, svjestan sam optužbi, no ne mogu razgovarati o njima”.

View image on Twitter

.@StephenAtHome: the awkward years—big dreams & even bigger hair. Thank you for helping those in need.  

Pročitajte još