Brigitte Macron: Prva dama u najzanimljivijem kaputu godine

Piše: Redakcija

Prva dama Francuske Brigitte Macron i njezin suprug Emmanuel Macron bili su među brojnim uvaženim gostima koji su došli na svečanu večeru uoči summita One Planet.

S obzirom na to da se radilo o službenom događaju, Brigitte se odlučila za primjeren i provjeren stajling. Prva dama nosila je elegantne crne hlače u kombinaciji s crnom košuljom i gležnjačama u istoj boji, ali glavna zvijezda njenog izdanja bio je kaput modne kuće Louis Vuitton.

Model iz ready-to-wear kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine inspiriran je kaputima francuskog kralja Luja XV.

Brigitte je nosila kaput modne kuće Louis Vuitton

Tradicionalna francuska kraljevska muška moda u 18. stoljeću bila je vrlo živopisna kada su u pitanju uzorci, boje i teksture. Nicolas Ghesquiere, kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton, preuzeo je glavne značajke muške mode tog razdoblja i unio ih u žensku kolekciju prikazanu na Pariškoj sedmici mode.

Portreti kralja Luja XV. u dječjoj i odrasloj dobi

U kolekciji je predstavljeno nekoliko različitih varijanti modela kaputa, a Brigitte je odabrala onaj od plavog baznog materijala sa zlatnim vezom i cvjetnim aplikacijama.

Kaput je pravi hit među poznatim ženama, a njegovu drugu varijantu prije nekoliko sedmica nosila je 21-godišnja britanska glumica Sophie Turner, zvijezda serije “Igra prijestolja”, prenosi zadovoljna.hr.

Dvije dame najbolji su dokaz da isti odjevni komad sjajno stoji svim ženama bez obzira na godine.

Sophie Turner u kaputu modne kuće Louis Vuitton

Pročitajte još