Jelena Veljača: Mirisna krema Green Tea moj je must have

Piše: Redakcija

Glumica i scenaristica Jelena Veljača važi za jednu od najbolje stiliziranih javnih osoba u našoj regiji. Osim o modi veoma vodi računa i o beauty ritualima. Otkriva kako su dobar san, prehrana i mnogo vode ključni za dobar izgled. Ovo su beauty proizvodi kojima je vjerna.

“Nikada nisam zaspala s make up-om.“

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Biobaza mlijeko za čišćenje

Apivita sapun za lice

Skidam šminku Biobaza mlijekom za čišćenje, operem s Apivita sapunom za lice koji se pjeni i super miriše, a nakon toga nanesem Elizabeth Arden Visible Difference kremu za lice koju koristim više od deset godina.

OVISNA SAM O

Elizabeth Arden Visible Difference krema za lice

Znam da postoji teorija da se i lice navikava i stvara rezistenciju na kreme, no meni je samo ova od svih krema na svijetu dobra za kožu, jer je moja koža izuzetno suha i loše podnosi hidratantne kreme (počne se brzo ljuštiti).

MIRIŠEM NA…

Elizabeth Arden krema za tijelo

Ne koristim parfeme, ne smijem zbog teških migrena od kojih patim. No, zato sam poznata po mirisnoj kremi za tijelo, koristim Elizabeth Arden, Green Tea. To je već postao moj zaštitni znak. Ta krema miriše cijeli dan, a istovremeno fantastično njeguje kožu.

SEZONSKI NESESER REFRESH

Klasičar sam, nikad ništa dobro ne mijenjam. No, ove sam godine otkrila Dermalogica tretmane za lice, pa kod njih idem jednom mjesečno na dubinsku anti-age njegu i masažu.

OTKRIĆE GODINE

Biobaza uljni serum

Otkriće godine mi je Biobaza uljni serum za lice. Dobila sam ga na poklon i cijelog odmah potrošila. To je nešto fantastično.

USNE

Chapstick za njegu usana

Chanel CocoShine ruž za usne

Koristim Chapstick američki za njegu usana, jer su jako suhe, i Chanel CocoShine ruž za usne u nijansi Romance.

PUDER

Dermalogica mineralni tečni puder

Najbolji puder po mom izboru je Dermalogica mineralni tečni puder, u nijansi Bisque.

OČI

Max Factor vodootporna maskara

Sjenila za oči koristim samo kad o meni brinu profesionalni šminkeri, a maskaru koristim već 20 godina istu, Mac Factor vodootpornu.

ZAVRŠNI LOOK

Mac Mineralize rumenilo

Koristim Mac u njihovoj kultnoj i vječno rasprodanoj nijansi Mineralize Blush Dainty.

Pročitajte još