Maya Hawke: Upoznajte novu zvijezdu Hollywooda, prelijepu kćerku slavnih glumaca

Piše: Redakcija

Nije lako biti dijete poznatih i uspješnih roditelja. Konstantno uspoređivanje i velika očekivanja za mnoge postanu težak teret. No, u posljednje vrijeme djeca slavnih parova sve češće ulaze u svijet showbizza, bilo preko modnih pista, bilo preko velikog ekrana. Jedna od nove generacije glumaca koji upravo stasaju u Hollywoodu je i Maya Hawke, 19-godišnja kćerka Ume Thurman (47) i Ethana Hawkea (47). Osim što je imala sreće s genima, prelijepa Maya od svojih je roditelja preuzela i ljubav prema glumi. No, cilj joj nikad nije bio slava.

Glumica je dosad glumila u BBC-voj ekranizaciji “Malih žena”, u kojima je utjelovila lik buntovne Jo. Na audiciju je došla kao studentica prestižnog koledža Juilliard.

– Pozvali su me za manju ulogu, ali molila sam ih da čitam ulogu Jo. Ne zato što sam htjela biti zvijezda, nego zato što se identificiram s njenom energijom, znatiželjom, njenom neprilagođenošću – rekla je Maya za Interview. Ulogu je dobila, no onda je shvatila da joj se snimanje mini serije poklapa s predavanjima na fakultetu. Bila je to dilema – odustati od prvog projekta ili odustati od fakulteta.

https://www.instagram.com/p/BcpkClBA8po/

– Glumci često misle kako postoji samo jedna prilika da se proslaviš i dobiješ važnu ulogu. Ali, iz primjera mojih roditelja znam da to nije istina. Konačno, shvatila sam da cijeli svijet može biti moja škola. A ako je tako, zašto ne početi odmah? – kaže Maya. Od svojih je roditelja, koji su se rastali 2005. godine nakon sedam godina braka, naučila i da mora mnogo riskirati.

– Imala sam sreću odrastati uz mnogo divnih ljudi koji rade u filmskoj industriji, i iz njihovog i života mojih roditelja shvatila sam da je važno biti hrabar. Posao nikad nije gotov, uvijek postoji još jedna odluka, još jedan rizik koji moraš preuzeti – rekla je Maya.

Pročitajte još