Život po spartanskom režimu ishrane u kome prevladavaju orašasti plodovi, sjemenke, sirovo voće i povrće ne zvuči naročito privlačno, ali Susan Reynolds kaže da je ono ključ njenog mladalačkog izgleda: “Često me miješaju sa 16-godišnjakinjama”, objašnjava ona.
Susan je poslednji put jela kuhano prije sedam godina. Ona jede nekoliko porcija povrća dnevno, a smislila je nova jela poput hladne supe od špinata s mnogo biljaka što čini ovaj obrok zanimljivijim.
Za vrijeme studentskih dana na Susaninom jelovniku bilo je sve iz McDonaldsa, kineska brza hrana, sendviči i mnogo vodke. Sve se promijenilo kada se u 21. godini zainteresirala za yogu tokom šestomjesečnog proputovanja po Indiji.
Kada se vratila kući, odlučila je da postane vegetarijanka i instruktor yoge a potom se okrenula i sirovoj hrani.
-Otišla sam da pojedem nešto u restoranu sirove hrane u Edinburghu. Vlasnici su mi ispričali ponešto o procesu pripremanja hrane pa sam otišla kući, detaljno se obavijestila i riješila da probam. Kako sam se osjećala poslije samo nekoliko dana, ne mogu opisati. Kuhan obrok od tada nisam probala, a prošlo je već sedam godina, objašnjava Susan.
Kako sama navodi, dobre strane su fenomenalno stanje duha – pozitivan stav, energija, sjaj, emotivni balans i sreća. Svoje otkriće i stil života, Susan je pretvorila u biznis – “Twist and Sprout” koji nudi zdrav ulazak u cijelu priču oko sirove hrane.
Ubijedila je čak i svog dečka i roditelje da probaju s ovim režimom ishrane. Da li biste pokušali i Vi?