Zašto je psovanje dobro za vaše zdravlje…

Piše: Redakcija
Bez obzira na to smatrate li da je riječ o nedostatku kulture, odgoja ili nečem trećem, psovanje zapravo i nije tako loša stvar.
Od malena nas uče kako je psovanje nepristojno i kako se “ružne riječi” ne smiju izgovarat, piše Večernji.hr.
– Nemoj biti “kočijaš”, “primitivac”, “uličar” – govore nam stariji.
I tako se može nastaviti niz različitih etiketa koje se dodjeljuju osobama koje psuju – i to za oba spola. Ipak, bez obzira na to smatrate li da je riječ o nedostatku kulture,odgoja ili nečem trećem, povremeno psovanje zapravo i nije tako loša stvar. Tako barem pokazuju rezultati istraživanja portala Frisky, objavljuje Distractify. Psovanje je zapravo “zdravo” jer jača emocionalnu snagu i stabilnost, a smanjuje i trenutačnu bol poput analgetika. Ipak, to ne vrijedi ako se psovkama služite gotovo stalno jer su one tada dio vašeg normalnog, svakodnevnog govora. Ali ako vam “izleti” katkada, onda je to odličan način za otpuštanje bijesa.
Doktor Richard Stephens iz britanskog Udruženja psihologa tvrdi da nam psovanje daje više samopouzdanja pa smo zbog toga i drugima automatski mnogo privlačniji. Da psovanje treba biti “dio” naše svakodnevice, smatra i Chris Riotta koji piše za Elite Daily.

“Kada psujemo, obično kažemo baš ono što nam je na pameti bez straha od posljedica”, smatra Riotta. “I to je nevjerojatno seksi!”

Pročitajte još