Gibonni o Čoli: On je jedan sjajan čovjek, posljednji primjerak izumrle vrste

Piše: Redakcija

Poslije dugih sedam godina Gibonni sprema koncert u Novom Sadu za Dan žena. Tom prigodom za srbijanski „Blic“ je rekao da će i ovaj koncert biti kao onaj 2011. godine.

Ako ne nastupa, Gibonni radi punom parom i stvara novu muziku. Odnedavno publika ima priliku slušati pjesmu „Kuća puna naroda“ koju je napisao za Zdravka Čolića pa je otkrio kako mu je bilo sarađivati s njim.

– Prvo, Čola je izvanserijski kvalitetna osoba. U mom djetinjstvu sestra i ja smo spavali u istoj sobi, imali smo dva postera na zidu. Ja sam imao Bruce Leeja, a ona Zdravka Čolića. Znači, nije Čola bio na mom zidu, ali je bio u mojoj sobi. Kasnije kad sam ga upoznao, uvijek sam ga gledao kroz te oči. On je jedan sjajan čovjek, posljednji primjerak izumrle vrste, onih ljudi što kad ih vidiš, oni srce izvade na stol. On je strašno ugodno društvo. Večere i ručkovi s njim, to traje danima. Stalno se jede, on se brine da mi nešto ne fali, stalno nešto donosi, nikad kraja tome – Gibonni za svog kolegu ima samo riječi hvale.

Muzičar priznaje da mu je lakše pisati pjesme za sebe, nego za druge.– Lakše mi je pisati sebi pošto sam u svojoj koži, a u ovoj situaciji moraš nekako biti i odgovoran – objašnjava Gibonni koji je radio i s Oliverom te Damirom Urbanom.

S obojicom je i dobar prijatelj.

– Malo su drugačija prijateljstva. Oliver je jako jednostavan čovjek, s njim je mnogo zafrkancije, jako je duhovit. Kad je muzika u pitanju, jako se dobro razumijemo jer je on čovjek koji nije opterećen uspjehom. Mi se znamo sto godina, a nijednom mi nije rekao „je l’ znaš ti koliko sam ja ploča prodao“ – otkriva Gibonni.

Foto: gibonni.com

Pročitajte još