Iako su u nekoliko navrata i Tifa i Alen, ali i iz menadžmenta demantirali nemile događaje, očito je da su se, nakon novogodišnjeg koncerta, desila nemile scene u Budvi.

Podsjetimo, do sukoba je došlo kada je Tifa navodno zamjerio Islamoviću jer je pjevao dionice pjesme namijenjene njemu.

Nakon silaska s bine Tifa je Alenu rekao “A ti molim te ubuduće…”, i nije uspio završiti rečenicu, na šta je Alen odreagovao psovkom, što je bio uvod u fizički obračun.

Netrpeljivosti između Alena i Tife, kako su nam kazali njihovi prijatelji, ali i bivši saradnici, postoje već od 2006. godine.

Naime, nakon oproštajne turneje na kojoj je “Bijelo dugme” 2005. godine nastupilo u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović počeli su sa zajedničkim nastupima.

Ovaj trojac počeo je turneju “Kad bih bio bijelo dugme” i zajedno su nastupali širom svijeta. Ipak, oduvijek su postojala velika naslaganja i sujete između pjevača legendarne grupe, a posebno između Tife i Alena.

To se kako kaže naš izvor posebno reflektiralo na nastupima u dalekoj Australiji, koje je organizirao Adnan Mundžić.

– U Australiji je u nekoliko navrata dolazilo do neugodnih scena. Nisam siguran da li je bilo fizičkih obračuna, ali sam prisustvovao burnim i žučnim raspravama. Uglavnom, probleme je bio i oko pjesama i reprtoara koji se izvodi, ali i oko toga ko može potpisivati ugovore, dogovarati nastupe, koliki će biti honorari muzičara, ali i pjevača. Očito da je već tada problem bio kako će se dijeliti finansije – govori naš izvor.

U telefonskom razgovoru iz Beograda to nam je potvrdio i poznati estradni menadžer Raka Marić, koji je bio i jedan od “glavnih krivaca” oproštajne turneje 2005. godine.

– Nije tajna da se Tifa i Alen ne podnose. Ali, tako je to u velikim bendovima. Među njima postoji netrpeljivost godinama, a kada još svemu tome pridodate sujete, potreban je veliki autoritet da ih drži mirnim. To je Bregi polazilo za rukom, jer realno njima je potreban ovaj angažman. Na kraju, sigurno je da će ih pare i honorari ponovo pomiriti – kazao nam je Marić.