Minnie Mouse: Nakon zvijezde dobila i svoju kolekciju torbi

Piše: Redakcija

Na Stazi slavnih napokon je i svoje mjesto dobila Minnie Mouse. Osim što je svoju zvijezdu morala čekati 40 godina više od Mickey Mousea, Minnie Mouse je dobila i kolekciju neodoljivih torbi s prepoznatljivim uzorkom. Tačno je 90 godina kako je poznati par predstavljen u filmu “Steamboat Willie”. Povodom otkrivanja zvijezde, gdje ju je utjelovila pjevačica Katy Perry, predstavljena je i limitirana kolekcija modnih dodataka inspirirana najpoznatijom mišicom.

Upravo ovaj Disneyev lik je zvijezda više od 70 filmova. Mnoge djevojčice širom svijeta je vole, te je inspiracija brojnim modnim dizajnerima. Ono u čemu je Minnie Mouse bile obučena, danas je postao prepoznatljivi dio njene pojave. Upravo to je potvrdila i Katy Perry za svečano otkrivanje. Pjevačica se pojavila u stilu kultnog lika, Minnie Mouse, a u njenom izgledu inspiraciju su pronašli i dizajneri brenda Coach.

U kolekciji posvećenoj kultnom liku nalaze se različiti modeli torbica ukrašeni tačkicama i detaljima koje krasi lik Minnie Mouse. Obzirom na njenu popularnost, modni dodaci koje je u svojoj limitiranoj kolekciji predstavio američki brend sigurno će naći svoje obožavatelje.

Pročitajte još