Elton John: Ne povlačim se zbog bolesti

Piše: Redakcija

Elton John se povlači sa scene, vijest je koja je ove sedmice odjeknula u svim svjetskim medijima, ali i izazvala brojne teorije šta je razlog ovakve odluke legendarnog muzičara. Onu da se povkači zbog zdravstvenh razloga Elton je demantirao odmah.

-Uvijek sam mislio da ću biti kao Ray Charles, BB King… zauvijek na putu. No moji su se prioriteti promijenili. Imamo djecu i ona su promijenila naš život. No to ne znači da više neću biti kreativan. Samo više neću putovati. Prošle sam godine zaradio infekciju zbog koje sam se jako razbolio, no ipak sam odradio 96 nastupa. Vjerujte mi, ako namjeravaš imati 300 koncerata, nisi bolestan – kazao je Elton.

U njegovoj odluci ga je podržao i životni partner David s kojima ima dvoje usvojene djece.

-David i ja smo sjedili i gledali školski raspored sinova i samo sam rekao da ne želim mnogo od svega toga propustiti. Uostalom, ja ne prestajem s muzikom. Nadam se da ću još snimati, pisati još mjuzikala. No većinom ću voditi sina na fudbalsku akademiju, i to su najvažnije stvari. Život se mijenja. Ne želim propuštati njihov život i ne želim da oni propuštaju moj – pojasnio je Elton.

Objavio je kako će održati oproštajnu turneju nakon koje će se povući s pozornice. Turneja će trajati tri godine, i tokom nje će održati 300 koncerata.

 

Pročitajte još