Neočekivana vijest: Bivši njemački kancelar zaljubljen preko ušiju, četvrta supruga negoduje

Piše: Redakcija

Za bivšeg kancelara Gerharda Schrödera (73) nema prepreka. Vrlo brzo nakon što je u njemačkom magazinu „Bunte“ priznao da je zaljubljen, otkriva da će se ujesen oženiti svojom djevojkom, Korejkom Soyeon Kim (47). Bit će to peti brak bivšeg kancelara, pišu njemački mediji. Već je, ispričao je to, upoznao porodicu svoje buduće supruge. Tačan datum i mjesto vjenčanja još nisu poznati.

 

Schröder je prošlog četvrtka odbacio tvrdnje njegove četvrte supruge Doris Schröder-Köpf, da je Soyeon, „glavni, ali ne i jedini razlog“ za razvod njenog braka 2016. godine. Soyeon Kim radi kao predstavnica njemačkog Društva za ekonomski razvoj i članica je Njemačko-korejskog foruma.

Gerhard Schröder je proteklog vikenda svojoj djevojci pokazao Berlin, a par je djelovao vrlo sretno i prisno.

Schröder je bio četiri puta u braku.  Od 1968. do 1972., s jednom bibliotekarkom, od 1972. do1984., u brak

Zaljubljen je preko ušiju! Nekadašnji kancelar Gerhard Schröder objavio je da će se ujesen vjenčati sa svojom lijepom korejskom djevojkom Soyeon Kim

u s jednom učiteljicom. Od 1984. do 1997., s  književnicom i političarkom Hiltrud„Hillu“ Schwetje. Par je u javnosti bio poznat kao „Kennedyjevi pokrajine Niedersächsen“. Godine 2007., Schröder se oženio novinarkom Doris Köpf, od koje se trenutno razvodi. S njom je pred matičara stao  i rekao „Da“ nedugo nakon razvoda od prethodne supruge. Schröder nema svoju djecu, ali je zajedno s Doris Schröder-Köpf usvojio dvoje djece iz Rusije, Gregora (11) i Viktoriju (15).

 

Sa bivšom suprugom Doris Schröder-Köpf

Schroeder najesen ženi Kim So-Yeon iz Južne Koreje

Pročitajte još