– Otvaranje staklenki
Staklenku ćete najlakše otvoriti ako je okrenete tako da je poklopac okrenut prema dolje i uronite ga u vruću vodu. Kratko pričekajte i bez problema ćete otvoriti staklenku.
– Čuvanje džema od plijesni
Džem ili pekmez sačuvat ćete od plijesni ako staklenku okrenete na poklopac. Tako ćete sadržaj sačuvati od plijesni više od godinu dana.
– Zalijevanje cvijeća kad niste kod kuće
Flašu od soka ili vode napunite vodom, zatvorite krpicom i okrenite je okomito, te vrh zakopajte u zemlju u tegli. Cvijeće će imati vodu i samo će se zalijevati dok ste vi na godišnjem odmoru.
– Napukli tanjur
Ako vam je napukao tanjur nekog porculanskog servisa, pokušajte ga spasiti tako da ga prokuhate 15 minuta na laganoj vatri u mlijeku (tako da mlijeko prekrije tanjur). Kad se mlijeko osuši na tanjuru se neće vidjeti oštećenje.