Marin Čilić i Roger Federer: Za sve su krivi Maldivi

Piše: Redakcija

Marin Čilić nije uspio pobijediti Rogera Federera, koji je danas u maniru najvatrenijeg ratnika promarširao u finalu Australian Opena i osvoji svoj rekordni 20.Grand Slam turnir. Roger kojeg trenira Banjalučanin Ivan Ljubičić je nezaustavljiv, no, maestralnu partiju je tokom tri sata meča pružio i Marin.

No, vrijeme je sada za nove izazove, a oni nemaju veze sa tenisom. Marin sada može planirati vjenčanje sa svojom dugogodišnjom djevojkom Kristinom Milković, s kojom se zaručio prošlog ljeta nakon devet godina ljubavne veze. Ona i Mirka Federer, su danas sigurno bile dvije najnervoznije žene. Trljale su dlanove na svaki promašen ili postignut poen, na kraju meča, njih dvije su svojim jačim polovinama najveća utjeha. No, da osim rivalstva, dvojicu tenisera veže i drugarstvo potvrđuje i Federerova izjava kako su se on i Marin slučajno prije dva mjeseca sreli na Maldivima i družili.

Foto: Instagram

– Bili smo samo nas dvojica na odmoru. Bez trenera, samo udaranje loptice, dvaput po 45 minuta. Upoznao sam njegovu zaručnicu, a on moju porodicu.  Jeli smo tortu i dobro se proveli. Rekao sam mu da su nas ta dva tropska treninga odvela do finala – ispričao je Federer novinarima u Melbourneu.

Pročitajte još