Mlada pjevačica Destinne: Nikad nisam ni pomislila da ću s 21 godinom planirati svoj pokop

Piše: Redakcija

Mlada pjevačica progovorila je o borbi s teško bolesti kako bi osvijestila sve mlade ljude da ne ignoriraju znakove koji upozoravaju na to da se u njihovom tijelu događaju neke promjene. Destinne (21), pozlilo je tokom školske priredbe 2011. godine, no nakon što su je pregledali, doktori su joj prepisali tablete za bolove i poslali je kući.Uvjerena da je s njom sve u redu te da je to bio samo trenutak slabosti, ostavila je svoje strahove iza sebe i nastavila graditi muzičku karijeru, a došla je do tog stadija da je 2013. godine pobijedila na takmičenju koje joj je omogućilo da američku himnu izvede za američkog predsjednika Baracka Obamu.

https://www.instagram.com/p/BcATrksnTBa/?taken-by=fightlikedes__

No tokom prve godine na fakultetu Bethune–Cookman, nešto prije jednog od predavanja počela je povraćati krv. Nekoliko sedmica kasnije dijagnosticirana joj je rijetka bolest – tumor srca, koji se sada proširio i na mozak.

Preostalo joj je još samo pet mjeseci života.

– Nikad nisam mislila da ću s 21 godinom planirati svoj pokop – govori mlada pjevačica koja se danas prisjeća da je neobične bolove trpjela još i prije nego što se srušila u srednjoj školi.

Doktorska dijagnoza potpuno ju je šokirala.

– Pomalo sam padala u depresiju i nisam više imala volje ići na predavanja. Imala sam previše toga na pameti, nije mi bilo jasno zašto se moj život odjednom morao zaustaviti – priča Destinee.

No prkos svemu, bolest nije uspjela slomiti njen duh.

– Naučila sam cijeniti svaki dan. U ovim teškim trenucima odabrala sam drugima biti uzor i inspiracija – zaključuje ova predivna mlada žena.
Stručna literatura kaže, iako je rak srca rijedak, svejedno je moguć. Javlja se u rasponu od 0,002% – 0,25% u čitavoj populaciji.

Pročitajte još