Lifestyle

Mlada pjevačica Destinne: Nikad nisam ni pomislila da ću s 21 godinom planirati svoj pokop

Mlada pjevačica progovorila je o borbi s teško bolesti kako bi osvijestila sve mlade ljude da ne ignoriraju znakove koji upozoravaju na to da se u njihovom tijelu događaju neke promjene. Destinne (21), pozlilo je tokom školske priredbe 2011. godine, no nakon što su je pregledali, doktori su joj prepisali tablete za bolove i poslali je kući.Uvjerena da je s njom sve u redu te da je to bio samo trenutak slabosti, ostavila je svoje strahove iza sebe i nastavila graditi muzičku karijeru, a došla je do tog stadija da je 2013. godine pobijedila na takmičenju koje joj je omogućilo da američku himnu izvede za američkog predsjednika Baracka Obamu.

No tokom prve godine na fakultetu Bethune–Cookman, nešto prije jednog od predavanja počela je povraćati krv. Nekoliko sedmica kasnije dijagnosticirana joj je rijetka bolest – tumor srca, koji se sada proširio i na mozak.

Preostalo joj je još samo pet mjeseci života.

– Nikad nisam mislila da ću s 21 godinom planirati svoj pokop – govori mlada pjevačica koja se danas prisjeća da je neobične bolove trpjela još i prije nego što se srušila u srednjoj školi.

Doktorska dijagnoza potpuno ju je šokirala.

– Pomalo sam padala u depresiju i nisam više imala volje ići na predavanja. Imala sam previše toga na pameti, nije mi bilo jasno zašto se moj život odjednom morao zaustaviti – priča Destinee.

No prkos svemu, bolest nije uspjela slomiti njen duh.

– Naučila sam cijeniti svaki dan. U ovim teškim trenucima odabrala sam drugima biti uzor i inspiracija – zaključuje ova predivna mlada žena.
Stručna literatura kaže, iako je rak srca rijedak, svejedno je moguć. Javlja se u rasponu od 0,002% – 0,25% u čitavoj populaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama