Sada znamo koja su to pića koja će vam dati najgori mamurluk nakon konzumacije, a i ona s kojima ćete ipak malo bolje proći sljedećeg jutra.

Većina ga poznaju. Zloglasni mamurluk dan nakon legendarne zabave. Većina nas je barem jedanput patila od posljedica ‘previše’ zabave noć prije. No, ono što nas očekuje jutro nakon izlaska ovisi o nekoliko varijabli.

S jedne strane mamurluk ovisi o općem stanju osobe koje je konzumirala alkohol. Svi znamo da se nekada nekim čudom izvučemo bez mamurluka iako smo sve radili identično kao i onaj put kada smo ga imali. S druge strane količina alkohola isto tako utječe na mamurluk, a sada je studija pokazala da je i vrsta alkohola presudna kod mamurluka.

Instagram 

Prema studiji na više od 2000 osoba, tequila je proglašena najgorim pićem za mamurluk. 23% ispitanika reklo je da su najgore mamurluke imali od tequile. Ravno uz bok slijedi vodka s 21% ispitanika.

Vino i viski nalaze se na 3. i 4. mjestu te se također ne preporučuju. 10% ispitanika prijavilo je mamurluk od piva.

S druge strane, čini se da su oni koji vole gin i scotch najbolje prošli. Samo 2 do 3 posto ispitanika smatra da je mamurluk osjetan nakon konzumacije ovih pića.