Angela Merkel voli narodnu muziku

Piše: Redakcija

Njemačka kancelarka Angela Merkel, najpoznatija po čvrstom načinu rješavanja krize u eurozoni, otkrila je i svoju mekšu stranu: priznala je da često pjeva tradicionalne njemačke pjesme.

– Obožavam da pjevam i kad god imam priliku pjevam tradicionalne pjesme, kazala je kancelarka u svom nedjeljnom obraćanju.

Dodala je i da se njen entuzijazam za klasičnu muziku i izvorne njemačke pjesme nije odrazio na njene izvođačke sposobnosti.

-Učila sam da sviram flautu i pomalo klavir. Ali se ispostavilo da nisam pretjerano talentovana, pa sam odustala, kazala je njemačka kancelarka koja svake godine sa suprugom Joakimom Sauerom posjećuje Vagnerov festival.

Merkelova, koja sebe opisuje “kao ljubitelja klasične muzike”, također je redovni posjetilac koncerata klasične muzike i opere u Berlinu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti