Umrla je Dolores Lambaša

Piše: Redakcija

Od teških povreda dobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila  na autoputu A3 kod Sredanaca umrla je 32-godišnja hrvatska glumica Dolores Lambaša. Ljekari Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu gdje je glumica prevezena odmah nakon nesreće, učinili su sve da joj spase život, međutim, povrede su bile velike. Glumica je u nesreći zadobila teške povrede unutarnjih organa, a izgubila je i mnogo krvi.

Podsjećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6.40 sati dogodila kod Velike Kopanice, 100 metara prije ulaska na Slavoniku, po život opasne povrede je zadobila glumica Dolores Lambaša (32), dok je glumac koji se vozio u automobilu sa Lambašom, i koji je skrivio nesreću, 52-godišnji Stojan Matavulj lakše povrijeđen. Protiv njega je potignuta i optužnica.

Policijska uprava Brodsko-posavska izdala je priopćenje u kojem objašnjavaju da je do saobraćajne nesreće došlo nakon što je vozač ličnog automobilom Nissan (VŽ registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u stražnji dio ličnog automobila Polo (SB registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak.

Vozač Pola je zadobio lakše povrede. Oba automobila su se kretala u pravcu Zagreba, a nakon sudara su sletjela s ceste.

Pročitajte još