Ružne cure sklonije traču? Evo zašto nije uvijek dobro biti lijep i poželjan

Piše: Redakcija

U svojem istraživanju na sveučilištu Ottawa, naučnica Tracy Vaillancourt zaključila je da žene svoje atraktivne suparnice ogovaraju kako bi ih omalovažile kod muškarca za kojeg se interesiraju ili su trenutno u vezi. U studiji se pokazalo kako 52 posto djevojaka u dobi od 15 godina koriste sva raspoloživa sredstva te vrše indirektnu agresiju na druge djevojke ogovaranjem. Kod muškaraca je slika sasvim drukčija i ovu metodu koristi tek svaki peti tinajdžer u istoj dobi.

Negativno pričanje o suparnici djevojke izvode toliko vješto da ispada kako su to radile nesvjesno i nisu imale namjeru na bilo koji način povrijediti osobu koja im predstavlja prijetnju, piše Daily Mail.  Takvo ponašanje najčešće je usmjereno samo prema drugim djevojkama i povezuje se s instinktom za očuvanjem vrste.

Taj se način komunikacije i želje da dobiju muškarca kojeg žele povećava kako djevojke stare i ulaze u odrasle godine života. Doktorica Vaillancourt ističe da su žrtve najčešće djevojke i žene koje su lijepe i privlačne prema društvenim standardima pa ih ostale doživljavaju kao prijetnju. Također ih smeta ako žena preotvoreno ističe svoju seksualnost i čini se dostupnijom jer će na taj način u puno slučajeva lakše dobiti muškarca.

U studiji su lijepe žene, atraktivno odjevene i sređene dobile veliki minus kod ostalih ispitanica koje su odmah rekle kako ne bi dozvolile da njihov dečko bude u njezinoj blizini niti da provode bilo kakvo vrijeme zajedno.

Pročitajte još