Mandarina: Dnevna doza muzičkih vitamina za naše uši

Piše: Redakcija

Sarajevski duet Mandarina kojeg čine iskusni muzičari i autori Adnan Alibegović i Adnan Bajramović u subotu je u galeriji ArtLab predstavio spot za svoju drugu pjesmu pod nazivom „Sanjam“. Muzička kritika kaže da je njihova muzika zrela, upečatljiva i jednostavna, na tragu zvuka osamdesetih i onoga što je poznato kao „sarajevska pop – rock škola“

– Ako se po jutru dan poznaje, Mandarina se probudila u vedro i sunčano jutro. Njihove pjesme su obrazac kako se pravi dobra pjesma, bez previše mudrovanja – rekao je na promociji poznati muzički kritičar Amir Misirlić.

Dobro odsvirane gitare, čista i jednostavna produkcija, te zvuk koji nepogrešivo asocira na ovo podneblje, to je muzika banda Mandarine, za koje poznati kritičar Misirlić kaže da su „dnevna doza muzičkih vitamina za naše uši,“ tako potrebnih u ovo vrijeme kada dominira ne baš kvalitetna, instant muzika.

Promocija je okupila brojne ličnosti iz muzičkoga i javnog života, među kojim je bio i gospodin Mirvad Kurić, ministar kulture Kantona Sarajevo.

– Drago nam je da je ovoliko ljudi došli na promociju naše pjesme. Sretni smo što su gosti došli da vide i čuju nas rad – rekao je Adnan Alibegović iz banda Mandarina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti