Novinarka isprobala: Sedam dana živjeti kao Bella Hadid

Piše: Redakcija

Nakon što je nabacila nekoliko kilograma, Hallie Gould, britanska autorica i novinarka portala Byrdie, odlučila je napraviti drastičnu promjenu u svojoj prehrani. Kontaktirala je poznatog nutricionistu Charlesa Passlera koji surađuje s brojnim manekenkama i poznatim damama, poput Belle Hadid, a potom odlučila isprobati njegov režim prehrane. Na prvu joj se činio težak i pun ograničenja, no odlučila se za njega zbog niza slavnih, vitkih žena s kojima je Passler sarađivao, piše Index.hr.

Rezultat slika za bella hadid

“Nisam manekenka. Nisam 19-godišnja članica familije Hadid koja želi zadržati manekensku liniju. Željela sam samo zadržati tijelo za koje sam naporno radila. Javila sam se Passleru koji je bio jako drag i pristupačniji nego što sam očekivala. Nije me korio kad sam rekla da su mi najdraža hrana pizza i okruglice. Pitao me za moj ljubavni život. ‘Jesi li ikad bila u vezi koja je loša za tebe? Jesi li ostala u toj vezi duže nego što si trebala jer je bilo lakše nego nositi se posljedicama prekida’? pitao me. Usporedba je bila jasna. Znala sam da je moj odnos s nezdravom hranom nije dobar. Znala sam da je dugoročno bolje izgraditi odnos sa zdravom hranom, kao s pravim partnerom”, opisala je Hallie.

Zajedno su prošli kroz dijetni program.

“Važno je da se dobro osjećaš. Gubitak kilograma se događa, no većina mojih klijenata ostaje pri svom programu jer se uz njega bolje osjećaju”, rekao je Passler.

Hallie tvrdi da se Passler zaista trudi da su njegovi klijenti zdravi i sretni.

“Konstantno smo okruženi toksinima i drugim sastojcima koji su štetni za nas. Ne samo u zraku koji udišemo, nego i u proizvodima koje stavljamo na kožu i industrijskoj hrani koju jedemo. Passler tvrdi da akumulirani toksini loše djeluju na naše zdravlje. Čišćenje organizma povećava vašu sposobnost da se riješite štetnih loših tvari iz tijela. ‘Stanje vaše kože, kose, očiju, a čak i mentalno zdravlje se poboljšavaju. Probudit ćete se svježiji ujutro, bez potrebe za kofeinom’, rekao je. Iako ne mogu zamisliti dan bez te smeđe tekućine, bila sam tu s razlogom pa sam ga nastavila slušati. Svi stalno govore o detoksu, a nije mi bilo jasno što to tačno znači. Passler mi je objasnio: ‘Toksini i hemikalije koji rade protiv vašeg fizičkog, mentalnog i emotivnog dobra, uklanjaju se iz organizma’. Detoks je pokušaj da se osjećate bolje, da je hemija vašeg organizma bolja, da bolje spavate i manje želite lošu hranu. Na kraju detoksa (moj je trajao sedam, no može trajati i do 21 dana), stanje vašeg tijela bit će bolje, masnoće smanjene, a odnos vode i mišića bolji”, opisala je Hallie.

Od Passlera je dobila kutiju sa svim sastojcima koje je trebala konzumirati sljedećih sedam dana, bez vode i povrća. U paketu je bilo 14 porcija proteinskog shakea, dodaci prehrani nužni za pravilan rad jetre i bubrega, riblje ulje za poboljšanje mentalnog i sveopćeg zdravlja te proteinske pločice.

Hallie je dan započinjala shakeom u sedam ujutro, nastavljala s pola proteinske pločice u 9:30, a u podne je jela sto kalorija svježeg i parenog povrća ili supe, kašiku ekstra djevičanskog maslinova ulja i jedan paketić mješavine za detoks. U 14:30 bio je red za još jedan shake, a potom u pet za drugu polovicu proteinske pločice. U 19 je ponovno smjela jesti povrće, maslinovo ulje i mješavinu za detoks. Dan je završavala s tri tablete magnezija i dvije probiotičke kapsule u 22 sata.

“Bilo mi je teško držati se režima, jer sam prije preskakala doručak, pila kafu i jela salatu u 14 sati. Nakon toga jela bih više ili manje zdrave namirnice koje sam imala u uredu. Večerala bih vani s prijateljima i popila pivo. Definitivno ne po Passlerovu programu”, napisala je Hallie, dodavši da joj je Passler savjetovao da ide spavati u 22 sata.

Već prvog dana Hallie nije izdržala jer je zaboravila da ide na rođendansku proslavu. Iako se tokom dana držala programa, navečer je jela tjesteninu.

Drugi dan je bio lakši, posebno jer se dobro naspavala. Izdržala je dan uz salatu s malo limuna. Tokom  sedmice shvatila je koliko je okružena nezdravom hranom jer je gotovo svaku večer morala ići na novinarske zadatke na kojima su šampanjci tekli u potocima. Samo je jednom pokleknula i popila malo.

Do kraja sedmice usvojila je režim i postalo joj je gotovo ugodno jesti proteinske pločice i piti shakeove.

“Rezultati su bili prilično zapanjujući. Do kraja sedmice, osjećala sam se bolje i zdravije nego ikad. Izgubila sam dva kilograma, a najvažnije je da sam shvatila da mi ne treba masna hrana. Važno je imati dane kad možete jesti vani, dugo ostati budni i popiti koktel ili dva. No lakše mi je preskočiti te dane sad kad sam vidjela da ja to mogu. Neću biti tužna ako ne pojedem taj komad pizze. Bit ću nesretna ako ne ostanem zdrava”, zaključila je Hallie.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti