Kad bi ljubav bila dan u sedmici, koji biste dan za ljubav izabrali?

Piše: Redakcija
Da možete birati koji da za ljubav želite, koji bi to dan bio?

HOĆU LJUBAV PONEDJELJKOM

Znate li kakva je to ljubav? Ono kad ste oboje teži od svemira, vrtite se od ćoška do ćoška kreveta, umorni i nenaspavani. Pijete kafu dok ona pije vas. Unaprijed žalite za narednih pet dana koje ćete provesti budeći se rano ujutro i dolazeći kući kasno uvečer. Unaprijed ćete se radovati vikendu koji dolazi da ga provedete zajedno kad već niste ostalim danima. Ljubav ponedjeljkom kad se rastanete kratkim poljupcem, jer već kasnite, ali znate da ćete se na kraju dana vidjeti i leći u isti krevet.

HOĆU LJUBAV UTORKOM

Utorak je dan kad ne znate gdje će vas odvesti ostatak radne sedmice, ali se ipak zajedno radujete kraju. Ljubav utorkom je najstvarnija ljubav. Nije ustajanje iz kreveta kao ponedjeljkom dok ste još uvijek omamljeni vikendom, ljubav utorkom je plaćanje računa, kupovina namirnica ili dostava na kućnu adresu. Ljubav utorkom je dovoljno teška da bi se još i kuvalo.

HOĆU LJUBAV SRIJEDOM

“Izdrži još malo” ljubav, sredinom sedmice. Dan kad ste jaki i slabi u isto vrijeme. Radujete se, jer su ponedjeljak i utorak uspješno iza vas, a vikend je sve bliže i bliže. Srijedom đuskate po kuhinji dok zajedno pravite večeru. Srijedom se ljubite u svakom ćošku stana. Srijedom je to “ta” ljubav.

HOĆU LJUBAV ČETVRTKOM

Četvrtkom počastite jedno drugo izlaskom. Radna sedmica je skoro pa prošla, vikend vam maše iza ćoška zgrade. Četvrtkom je ljubav udobna – mora takva da bude. Dublja i intenzivnija nego ostalim danima, svaki poljubac to govori. Ljubite se, četvrtkom se ljubite više nego inače.

HOĆU LJUBAV PETKOM

Zabavna ljubav petkom. Petak znači da vas čekaju dani koje ćete iskoristiti samo za sebe iako još uvijek ne znate kako, ali samo vas dvoje. To je ljubav petkom – radovanje vikendu. Petkom ste zahvalni na svemu, šolji kafe i osmijesima, skraćenom radnom danu, ne baš tako bijelim zidovima u stanu. Zahvalni ste što imate staru veš-mašinu, jer je bolje i to nego da je nemate. Zahvalni ste na prihvatljivom računu za struju. I na ljubavi. Toj ljubavi koja je trajala od ponedjeljka i dočekala petak – na tome ste najzahvalniji.

HOĆU LJUBAV SUBOTOM

Opuštena ili napeta – subotnja ljubav. Možete raditi šta hoćete, koliko hoćete i kad hoćete. Jutarnja kafa se pije duže, doručak ne mora da bude zdrav, a televizijski program je kao nikad zanimljiv. A sve i da nije, subotom ljubav može da izađe van i šeta. Ide na jogu. Uživa u parku. Subotom ljubav uživa na svakom centimetru, to je ona ljubav kada je nebitno šta radite, bitno je samo da ste zajedno. Ljubav ispod deke, na krovu zgrade ili u prepunom kafiću. Ljubav je svuda i ljubav je sve.

MORAM IMATI LJUBAV NEDJELJOM

Nedjelja ne voli planove i planovi ne vole nedjelju – voli samo vas dvoje. Ljubav nedjeljom je ona za ostati u krevetu  cijeli dan, maziti se na kauču u dnevnoj sobi i ljubiti u kuhinji dok kuhate. Nije odrasla i ozbiljna ljubav kao utorkom već opuštena i nimalo napeta – nedjeljom. Nedjelja je najbolji dan za ljubav, nedjeljom se može i od stvarnosti pobjeći.

Pročitajte još