Otkriva se da li je Davide Astori ubijen

Piše: Redakcija

Profesionalni fudbaler Davide Astori pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, uoči planirane sedmične utakmice protiv Udinesea u Serie A. Italijanski “RAI Sport” javlja da je danas otvorena istraga zbog sumnji za ubistvo kapitena Fiorentine.

– Otvorili smo istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji za ubistvo iz nehata Davidea Astorija – kazao je javni tužilac iz Udina Antonio De Nicolo na pres konferenciji, te dodao:

– Dogovorili smo biopsiju koja će uskoro biti obavljena. Ovo je uobičajena procedura u ovim slučajevima, zasad nikog ne krivimo za Astorijevu smrt. Naša je dužnost da otkrijemo da li je Astorijeva smrt posljedica tragične fatalnosti ili se ipak nešto dogodilo – kazao je.

– Čudno je da se jednom profesionalcu dogodi takva smrt. Nije bilo nikakvih naznaka da ima problema sa srcem. Oko 9:30 sati maser je otišao da provjeri šta je s njim i ušao je u sobu, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo – kazao je javni tužilac iz Udina koji je ispitao sve koji su imali kontakta s Astorijem.

Ljekari nisu ni pokušali da ga ožive, što upućuje na to da je vjerovatno već satima bio mrtav.

Pročitajte još