Charlize Theron: U svom outfitu spojila nespojivo

Piše: Redakcija

Glumica Charlize Theron zablistala je ne premijeri svog novog filma ‘Gringo’ u prelijepom bijelom odijelu klasičnog kroja, no pogledi svih prisutnih bili su usmjereni na njene neobične štikle. Naime, ne samo da je holivudska ljepotica objeručke prigrlila trend kombiniranja najlonki sa otvorenim sandalama, već ga je odvela na jednu posve novu razinu…

Sinoć je u Los Angelesu održana premijera filma ‘Gringo’ u kojem je glavnu žensku ulogu utjelovila Charlize Theron. Iako se ime 42 – godišnje glumice nerijetko nalazi na prestižnim listama najbolje obučenih slavnih dama, njezin sinoćnji styling izazvao je podvojene reakcije.

Naime, iako je Charlize za svečanu večer odabrala prekrasno bijelo odijelo klasičnog kroja koje joj je pristajalo kao saliveno, modni znalci joj zamjeraju odabir neobičnog modela štikli. Iako zlatna pravila ukusnog odlačenja izričito zabranjuju kombiniranje najlonki sa otvorenim sandalama, taj su trend prethodne sezone prigrlile mnoge fashionistice. Posljednjem kriku mode nije odoljela ni sama  Charlize pa je bijelo odijelo stilizirala sa sandalama bizarnog dizajna.

 

Naime, na prvi pogled se čini kao da je glumica obukla mrežaste najlonke preko zlatnih sandala, no radi se o vizualnoj varci jer je mrežasta navlaka zapravo sastavni dio njihovog neobičnog dizajna. Uprkos podvojenim mišljenjima modnih znalaca, niko ne može osporiti da Charlize u petoj deceniji svog života izgleda apsolutno senzacionalno.

Pročitajte još