Emina Jahović: Smetaju mi nekultura i nadmenost

Piše: Redakcija

Višemjesečne pripreme su okončane i ove sedmice na TV Pink počelo je emitiranje jedne od najgledanijih muzičkih emisija na svijetu – “X Factora”. Riječ je o, vjerovatno, najpopularnijem muzičkom takmičenju na svijetu, čiji je tvorac čuveni Simon Cowell, a koji je iznjedrio zvijezde poput Leone Lewis i grupe “One Direction”. Ne zaboravimo spomenuti i talentiranog 18-godišnjaka Harisa Alagića, Bosanca koji je odnio ubjedljivu pobjedu na “X Factoru” u Danskoj.

“X Factor” stigao je i na naše prostore, a uprkos velikom broju aktuelnih muzičkih takmičenja, prijavljenih na ovu audiciju nije manjkalo. Sve to je itekako otežalo zadatak pomno odabranim članovima žirija: Emini Jahović, Željku Joksimoviću, Kikiju Lesendriću i Kristini Kovač. Upravo s Eminom smo razgovarali o ovom regionalno značajnom muzičkom projektu i evo šta nam je otkrila.

“X Factor” se počinje emitirati 29. oktobra. Jeste li Vi, kao član žirija, uzbuđeni i kakvu reakciju očekujete od javnosti?

– Jako sam uzbuđena! Oduševljena sam ekipom i energijom na snimanju. Imam puno posla, ali ga toliko volim da ga radim s velikim zadovoljstvom. Mislim da će publika biti prijatno iznenađena.

x factor promo

S obzirom na to da je ovo prvi put da se ovaj reality organizira i snima u Regionu, možete li nam otkriti kakva je bila zainteresiranost učesnika?

– Koliko znam, zainteresovanost je bila velika, čula sam da je bilo više od 8.000 prijavljenih kandidata. To govori da u ovom Regionu zaista ima mnogo talenata i nadam se da smo izabrali one najbolje.

Kakav su utisak na Vas ostavili takmičari?

– Nekima sam bila toliko oduševljena da bih, kad bih se vratila kući poslije snimanja, razmišljala dugo o tome kako bih voljela da radim s njima i kako bih mogla da od njih napravim nešto što bi se publici svidjelo. Kad budete gledali prve emisije “X Factora”, jasno ćete vidjeti ko su moji favoriti. Čitaju se s mog lica i to nisam mogla skriti.

Iza ovog showa stoji velika produkcija. Osmislio ga je čuveni muzički producent Simon Cowell. No, kako je uopće došlo do Vaše saradnje s ovom produkcijom?

– Tokom ljeta moj menadžer je već pregovarao sa TV Pink o drugom muzičkom projektu, tako da su ljudi iz produkcije to saznali i ubijedili me da je ipak “X Factor” prava stvar za mene. Zaista mi je drago da sarađujemo.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA (br. 870)

Pročitajte još