Novak Đoković nakon poraza: Nije ni trebalo da budem ovdje

Piše: Redakcija

Novak Đoković je nakon poraza od Japanca Taro Daniela kazao da je zahvalan što je bio na terenu u kratkom vremenskom periodu nakon povrede, ali da se ne osjeća dobro.

– Želio bih da čestitam svom protivniku jer se borio i pokazao sjajan duh na terenu. Ja sam se osjećao kao da igram prvi meč na ATP turu, veoma čudno. Potpuno sam izgubio ritam, mučio sam se i sa zdravljem prethodnih sedmica. Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo nakon povrede, ali istovremeno se uopće ne osjećam dobro – rekao je Novak nakon poraza od Japanca.

Svjestan da je možda poranio s povratkom na teren.

– Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram s timom i da smislimo strategiju kako ćemo dalje. Bog nam uvijek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo. Uvijek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog. Nije ni trebalo da budem ovdje, operisao sam se prije pet-šest sedmica, tako da nije bilo očekivanja ovdje. Nisam uspio da pronađem ritam, pogotovo na backhandu koji mi je uvijek bio čvrst kao stijena. I to je dio nekarakterističnih okolnosti u kojima sam trenutno – kaže Novak.

Novak je prije početka turnira bio sretan što se uopće vraća na teren nakon operacije i pauze. Prije odluke o operaciji je bio potpuno rastrojen, jer nije znao da li je za njega to prava i jedina opcija.

Pročitajte još