Ella Dvornik: Roditelji su mi umjesto igračaka darovali slobodu

Piše: Redakcija

Ella Dvornik, kćerka legendarnog Dine Dvornika i dalje često sa publikom dijeli uspomene iz svog neobičnog djetinjstva.

– Ja do svoje srednje škole nisam imala pojam o novcu ni o tome koliko moj tata zarađuje.
On nije imao redovan stalni posao gdje mu je plaća sjedala svaki mjesec, znali su proći mjeseci da novca ne bude, i zato su moji roditelji živjeli u balansu, gdje su štedjeli za takve mjesece i imali su što manje troškova su mogli, nisu se razmetali novcem i kupovali skupe automobile. Stan su skoro u kešu otplatili, a vozili smo Peugeot 106 i kasnije Renault Megane. Ništa luksuzno.

Zbog toga nikad nisam imala osjećaj da sam bolja ili bogatija od drugih. Nisam nosila nikakve brendirane marke. Jedina osoba koja je nosila skuplje stvari je bio moj tata jer mu je moja mama kupovala odijela za nastupe u Italiji.
Znala sam da novac ne pada sa stabla, i vidjela sam na svom tati koliko mu je teško stalno biti pod pritiskom živeći život u potpunoj nesigurnosti od sutrašnjeg dana. I moja mama, koja je pokušala ostati što pozitivnija za moje dobro, ne znajući što nas čeka u budućnosti. Trudili su se da dobijem dovoljno da ih ne preispitujem kao roditelje, ali ne previše da bih stalno tražila i bila nezadovoljna.

To je nekakva logika po kojoj danas živim. Iako negdje duboko u sebi i sama težim tim ljepšim i luksuznijim stvarima, to su trenutne zanimacije koje bi mi bile interesantne nekoliko puta i onda bi mi bilo žao novaca – piše Ella Dvornik za 24sata.hr.

Pročitajte još