Bruce Willis slavi 63. rođendan

Piše: Redakcija

Danas popularni glumac Bruce Willis slavi 63. rođendan. Popularni, šarmantni glumac zvijezda je već decenijama. Rođen je u Njemačkoj, gdje je porodica boravila zbog posla njegovog oca koji je bio vojno lice. Majka Marlen je Njemica, a otac David Amerikanac holandskog, francuskog, irskog i velškog porijekla. Pravo ime mu je Walter, a nadimak Bruno. Tako se zove i njegov debi album snimljen 1987. godine – “The return of Bruno”. Navodno iz sujevjerja, uvijek nosi ručni sat tako da mu je okrenut ka unutrašnjosti zgloba ruke. “Obrne” ga samo ako snima scene u kojima reditelji insistiraju da se sat vidi. Kao dječak je mucao. Taj problem je prevazišao učlanivši se u dramsku sekciju u školi.

– Morao sam učiti tekstove napamet, i kada bih izašao na scenu, riječi bi jednostavno potekle iz mene. To je bilo pravo otkrovenje, gluma mi je mnogo pomogla. Inače i danas povremeno mucam – kazao je glumac.

Radio je u hemijskoj fabrici, ali se najduže zadržao u ugostiteljstvu. Bio je konobar i barmen, a svake godine biva uvršten na listu poznatih koji ostavljaju najveći bakšiš. To radi upravo zbog toga što zna kakva je konobarska “muka”… Veliki je borac protiv terorista, ne samo na filmskom platnu, već i u stvarnom životu. Prije 15 godina postao je i zaštitno lice kampanje za podizanje svijesti o djeci smještenoj u hraniteljskim porodicama.

Glumac piše lijevom rukom, ali je za potrebe filma “Šesto čulo” naučio da piše desnom rukom. U mnogim scenama, njegov lik drži olovku, pa bi, da je pisao uobičajenom lijevom rukom, gledateljima odmah bilo jasno da nema burmu na ruci, što je važno za radnju filma.

Pročitajte još