Jesen u kosi: Vrijeme je za multi-tonove

Piše: Redakcija

Kad ne znate šta biste promijenile u svom životu, onda je, nekako, najbezbolnije da promijenite frizuru ili barem boju kose. Ovog nepisanog pravila drži se većina žena. I bez obzira na to imate li neki konkretan razlog da mijenjate boju kose ili ne, jesen je savršeno vrijeme za novitete u svemu, pa tako i kosu. Ljeto ju je, vjerovatno, iscrpilo, isušilo i boja je isvijetlila. Zato je prefarbajte ili je osvježite nekim pramenovima. A, mi ćemo vam reći šta je ove sezone u trendu.

Prvo pravilo: Nemojte se ograničavati na samo jednu nijansu! Ove jeseni hit su “multi-tonovi”, odnosno, ako ste plavuša, dodajte svojoj boji tamnije pramenove boje meda, tamnije brinete bi svoju boju trebale posvijetliti sa zlatnim nijansama, dok će dame s bakrenom bojom kose osvježenje postići ako izvuku nekoliko pramenova tamnijih smeđih nijansi.

Inače, kad je riječ o kosi, mit je da s jeseni trebate težiti tamnijim nijansama. Između toplih pramenova i zlatnih nijansi plave, ima puno prihvatljivih načina kako začiniti izgled kose ove jeseni. Pogledajte kako to rade holivudske zvijezde. Sigurno smo da će vas barem neko inspirirati.

NAŠE PREPORUKE

Olia – nova era koloracija

“Olia” je prva trajna boja za kosu bez amonijaka koja koristi snagu ulja. Prvi put ulje čini više od same njege kose, ono razvija boju duboko u kosi. Omogućava visok intenzitet boje i 100 posto prekriva sijede. Kosa je 35 posto mekša i 17 posto sjajnija. Pruža nježan cvjetni miris i optimalan osjećaj ugode na vlasištu.

L’Oreal Casting Creme Gloss

“Casting Creme Gloss” – konačno bez amonijaka, nudi vam optimalnu boju za pokrivanje sijede kose i to s preljevajućim odsjajem. U mnoštvu nijansi, boja koja se prelijeva vašoj kosi daje blještav i vidljivi odsjaj uz vrlo prirodno i trajno djelovanje.

Uz Avon boje posvijetlite postojeću smeđu boju

U jesenjem periodu najviše se odlučujemo za smeđe boje za kosu od nijansi boje meda, preko lješnjaka do tamnog kestena.
Ali, nekada je teško iz tamnijih boja doći do željene nijanse smeđe boje (posebno svijetlih nijansi) bez oštećenja kose ili toga da boja ne bude onakva kakvu želimo.

Zato “Avon” ove jeseni predstavlja novost – dvije nove revolucionarne smeđe boje za kosu za posvjetljivanje tamne boje kose.

Na izboru imate izrazito svijetlo crveno-smeđu ili izrazito svijetlu zlatno-smeđu. S ovim bojama vaša prirodno tamna kosa može biti i do tri nijanse svjetlija.

NAPOMENA: Ne koristiti ovu boju ako je kosa obojena u crno ili tamnosmeđe, ako je kosa jako posvijetljena ili ako je izrazito sijeda.

[nggallery id=329]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti