Meghan i Harry: Otkriveno kako će izgledati svadbena torta na kraljevskom vjenčanju

Piše: Redakcija

Svi koji neće imati priliku prisustvovati vjenčanju princa Harryja i bivše američke glumice Meghan Markle propustit će uživanje u mnogim stvarima koje par planira za svoj veliki dan, a jedna od njih je i ukusna torta na čijem će vrhu stajati figurica kraljevskog para. Naime, iz Kensingtonske palate objavljena je vijest kako je par donio odluku o tome ko će biti zadužen za pravljanje njihove svadbene torte.

– Princ Harry i Meghan Markle odabrali su  Claire Ptak, vlasnicu Violet Cake slastičarne u istočnom Londonu, da bude zadužena za izradu njihove svadbene  torte – napisali su iz palate te dodali kako je par naručio tortu od limuna s kremom od maslaca koja će svojim ukusom i cvjetnom dekoracijom pristajati proljeću te biti obilježena njegovim plodovima.

Poznata slastičarka odrasla je u Kaliforniji, a svoj posao pod imenom Violet Bakery pokrenula je 2010. godine u rodnom gradu. Počela je sa štandom na Brodwayskoj tržnici, a kako se ubrzo istakla svojim organskim i zdravim slasticama i delicijama, Claire je posao preselila u Englesku i tako u Londonu otvorila slastičarnicu Violet Cake.

Meghan i princ odlučili su se za nju upravo zbog načina pripreme, svježih i organskih namirnica te izuzetnog ukusa koji obilježava njene slastice.

View this post on Instagram

Cake days xx

A post shared by Violet By Claire Ptak (@violetcakeslondon) on

Pročitajte još