Porodica na okupu: Roger i Mirka Federer s djecom uživaju u brčkanju

Piše: Redakcija

Najbolji teniser svijeta, slavni Roger Federer, sa suprugom Mirkom i djecom, kćerkama Mylom i Charlene te sinovima Lennyjem i Leom, trenutno uživa u Miamiju. Budući da se tamo održava Miami Open, ne čudi i da je cijela porodica na okupu. Nakon što su uživali u blagodatima i privatnosti hotelskog bazena, porodica Federer otišla je i do obližnje plaže, gdje su gradili kule u pijesku, te se rashladili u oceanu.

Već je poznato da je Roger porodičan čovjek, a da je njegova Mirka jednim dijelom zaslužna za njegove izvrsne rezultate.

– Ne znam kako bih opisao trenutak kada smo se prvi put poljubili, kao i to kako sam se tada osjećao, ali probat ću ovako; da je pjesma „I am a woman in love“ otpjevana u muškom rodu, bila bi to moja biografija.

Supruga Mirka, koja vodi njegove finansije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, bira rekete i odjeću, a uz sve to i vodi brigu o djeci, njegovo je najveće nadahnuće i najjače oružje bez kojeg, kako je izjavio, ne bi ostvario velike rezultate.

– Ne bih mogao bez Mirkine logistike. Ona mi dopušta da slijedim svoje snove, ali ako jednog dana kaže da više ne želi putovati i da joj je dosta svega, oprostit ću se od profesionalnog sporta – rekao je Federer, koji je tokom dvadesetogodišnje karijere osvojio 19 naslova, najviše u historiji muškog tenisa, te zaradio više od 107 miliona dolara.

Pročitajte još