Sve što niste znali o glumcu Javieru Bardemu

Piše: Redakcija

Javier Bardem se u ulozi kolumbijskog lorda droge u kriminalnoj drami “Escobar” snašao i više nego odlično, iako je u životu potpuna suprotnost. Pristojan je porodični čovjek, podržava ekologiju, uvijek je spreman da se posveti damama, te je veoma šarmantan. No, postoje stvari koje niste znali o glumcu.

– Glumac koji je moj idol je Al Pacino – izjavio je Javier.

Jedne prilike je Al Pacino pozvao Bardema i čestitao mu na odlično odrađenom filmu “Prije nego što padne noć”.

– Kada me je pozvao nisam bio kod kuće. Morao sam biti zadovoljan snimkom na telefonskoj sekretarici, koju čuvam kao relikviju – kazao je glumac.

Kada je bio mali, sanjao je da postane slikar, pa je upisao umjetničku školu. Ali, da bi platio obuku, morao je da zarađuje u glumi.

Ove godine, glumac je posjetio Ekološku ekspediciju “Greenpeace” na Antarktiku. Cilj je da privuče pažnju javnosti na problem zagađenja okeana i inicira stvaranje rezervata. Iako se naziva glavnim holivudskim negativcem, njegovi iskreno negativni likovi mogu se izbrojati na prste. Mnogo prije stvarne veze, Javier i Penelope Cruz pojavili su se kao par na filmu “Šunka, šunka” 1992. godine. Snažna osjećanja su se pojavila tek 15 godina kasnije na setu “Viki Cristina Barselona”, a tri godine kasnije na Bahamima je održano tajno vjenčanje. Danas su sretni roditelji sedmogodišnjeg sina Leonarda i petogodišnje kćerke Lune.

Poznavanje engleskog, španski glumac duguje svojoj bivšoj partnerici, prevoditeljici Chrisitini Pales. Prije nego što je dobio ime zvijezde na Hollywoodskoj sceni, 2012. godine Bardem je uspio postati glumac prvog reda u Španiji. Taktika je bila jednostavna: ako uspijete u svojoj domovini, prije ili kasnije, Hollywood će vas stići.

 

Pročitajte još