Na šta su sve dizajneri spremni da bi njihova haljina stigla na crveni tepih

Piše: Redakcija

Kad na crvenom tepihu vidimo poznatu glumicu u haljini s potpisom ni ne pomišljamo na dizajnera i muke koje je morao proći kako bi njegova kreacija osvanula na fotografijama.

Za dizajnera nema bolje reklame od poznatog lica koje na crvenom tepihu nosi kreaciju s njihovim potpisom.

Za takvu „celebrity reklamu“ bore se mladi dizajneri, koji žele napokon stići pod reflektor javnosti, ali i renomirana modna imena koja, ako žele ostati na vrhu modne igre, moraju biti aktualna.

Svi znamo da za raskošne haljine poznate dame ne plaćaju, naprotiv, njihovi stilisti prije svakog eventa nude im pregršt skupocjenih opcija, no jeste li znali da dizajner plaća i same troškove prijevoza?

O ovoj temi raspričao se dizajner Christian Siriano, čije kreacije rado nose Rihanna, Kaley Cuoco, Sarah Hyland, Heidi Klum, Lena Dunham i mnoge druge dame, piše američki Cosmopolitan.

– Dizajner mora mnogo potrošiti kako bi izradio haljine i modne dodatke, a zatim ih još i slao diljem svijeta – izjavio je Siriano.

Glamurozne toalete od najfinijih materijala ne mogu se samo poslati poštom, potrebna je posebna pažnja kako bi do poznate osobe stigle u jednom komadu, a u nekim slučajevima samo za toalete kupuje se dodatno mjesto u avionu.

– Ponekad moram platiti 2.000 dolara kako bi preko noći poslao veliku kutiju iz New Yorka do Los Angelesa – požalio se dizajner i dodao kako je za ljude iz njegove branše sezona Oscara najisplativija kad je reklama u pitanju, a najštetnija u smislu finansiranja prijevoza.

Kako bi opskrbili zvijezde haljinama za dodjelu Oscara i zabave koje se odvijaju prije i nakon tog događanja, dizajneri znaju potrošiti do 50.000 dolara, samo za poštarinu i prijevoz kreacija. Naravno, to im ne garantira da će njihove haljine zvijezda zaista i obući.

Zašto poznati sami ne plaćaju dostavu?

– Mnogi celebrityji nemaju budžet za dostavu, a isto je sa stilistima. Ako želiš da neko s A-liste obuče tvojih ruku djelo, isprsit ćeš se za račun.

Pročitajte još