Catherine Oxenberg: Želim da moja kćerka zna da je želim ponovo u svom životu

Piše: Redakcija

Nakon što se prethodnih godina susrela s teškim životnim situacijama, Catherine Oxenberg je napokon završila sa svim problemima. Naime, osnivač ozloglašene sekte “Nxivm” Kit Reiner uhapšen je zbog optužbi sa seksualno ropstvo i prisilan rad članova svoje grupe, koju su mediji često označavali kao kult. Kit je uhapšen u Meksiku, a optužnica protiv njega podignuta je u New Yorku. Unuka Jelisavete Karađorđević, India Oxenberg, član je sekte još od 2011. godine, a njena majka otvoreno je pričala o problemima s kojima se susrela.

– Želim da pomognem svim ženama u ovom kultu. One su žrtve trgovine ljudima. Mjesecima sam radila na tome da pravda pobijedi i podržavam današnje hapšenje Reinera. Želim da moja kćerka zna da je volim i da je želim ponovo u svom životu – kazala je Catherine.

– Kćerka mi je imala ožiljak na tijelu koji nije mogla da objasni, nije ni znala kako su je “označili”. Govorila mi je da je to nešto na latinskom… – dodala je Catherine.

– Ono što sam nedavno saznala jeste da su žene primorane da gledaju komadanje drugih žena, odrubljivanje glave. To me plaši i, po mom mišljenju, to je neka vrsta terorističke obuke. To radite da biste nekoga učinili manje osjetljivim, te da bi on prihvatio određeni nivo nasilja – kazala je.

Pročitajte još