LifestyleLjepota

Šminkajte se na osnovu oblika lica

1. Rumenilo

Što se rumenila tiče, postoje različiti potezi nanošenja, ali bez obzira kakav oblik lica imate treba da počnete da ga nanosite od jabučica na obrazima. Kod lica ovalnog oblika, rumenilo ostavite na jabučicama za prirodan izgled, dok djevojke s dugim licem treba da ga nanose ka ušima. Na lica četvrtastog oblika rumenilo se nanosi od obraza ka sljepoočnicama, a ovalna lica treba da izjednače rumenilo naprijed bez pretjeranog približavanja nosu.

2. Obrve

Obrve mogu značajno da promijene izgled. Žene s licem četvrtastog oblika mogu da iznesu velike i smjele obrve, dok one s dugim licem izgledaju odlično s tankim i ravnim obrvama. Lica ovalnog i u obliku srca izgledaju odlično s lučnim obrvama.

3. Usne

Žene s okruglim oblikom lica mogu dobro da izgledaju sa jarkim bojama na usnama poput roze ili crvene dok žene sa srcastim oblikom lica izgledaju lijepo sa tamnijom bojom usana. Duguljasta lica najbolje izgledaju sa prirodnim bojama, a četvrtasta sa blagim bojama kao što je blijedo roze.

4. Sjenčenje

Bronzeri su suptilan i lak način da se određeni dio lica posvetli i oblikuje. Žene sa licem u obliku srca treba da naglase strane oko usta, a isto tako i one sa duguljastim licem. Okrugao oblik lica izgleda dobro sa naglašenim područjem oko brade, a četvrtasti s naglašenim sljepoočnicama.

5. Pažnja!

Savjeti za nanošenje šminke prema obliku lica podrazumijevaju naglašavanje određenog dijela. Žene s okruglim oblikom lica treba da naglase oči, isto tako i žene sa srcastim oblikom lica. Ovalna i četvrtasta lica imaju slične karakteristike, međutim žene sa četvrtastim oblikom lica igledaju dobro s rumenilom.

6. Izbjegavajte

Kao što šminkom želite da istaknete određene dijelove lica, isto tako sa nekih želite da skrenete pažnju. Kod duguljastih lica treba izbjegavati nanošenje rumenila duž obraza. Žene s okruglim oblikom lica treba da izbjegavaju nanošenje rumenila tako da se naprave okrugli obrazi. Četvrtastom obliku lica ne odgovaraju obrve u obliku luka i nježne boje na licu, a ovalna lica najbolje izgledaju s jednostavnom šminkom koja ne treba da se fokusira ni na jedan dio lica.

Postoji dosta savjeta za nanošenje šminke na osnovu oblika lica, ali vi treba da primjenjujete one koji vam se sviđaju i koji vam najviše odgovaraju. Postoji mnogo više oblika lica od gore navedenih i prethodni savjeti su samo smjernice koje, možda, neće odgovarati vašem jedinstvenom obliku lica.