Tjestenina s tikvom

Piše: Redakcija

Gledam oko sebe i svi su u helloween maskenbalima ili partijima. Tako smo prošli vikend djecu morali maskirati u razne vampire, aždaje i slično, jer su imali dernek u školi.

I nastavnici su su potrudili pa su očistili tikve i upalili svijeće da sve malo strašnije izgleda. Mene je interesiralo šta se sve radi s tim tikvama nakon derneka. Našao sam super rješenje, a zove se tjestenina u umaku od tikve.

Treba nam: tikva, puter, široka tjestenina, suho meso, ruzmarin, svježi sir, čehno bijelog luka, glavica luka, bijelo vino, biber i so. U tavu stavite puter i pustite da se rastopi. Na rastopljeni puter stavite suho meso narezano na kockice, isjeckani luk i protisnuti bijeli luk i posolite. Nakon dvije ili tri minute dodajte nasjeckane listiće ruzmarina. Kada ruzmarin pusti svoj miris, dodajte tikvu nasjeckanu na kocke i pržite sedam minuta.

Tikvama dodajte bijelo vino i pustite da se polako kuhaju sve dok vino napola ne ispari. Tada u lonac s vrelom vodom stavite tjesteninu da se kuha i kuhajte je prema uputama s pakiranja. Nakon dva-tri minuta maknite tavu s tikvom i sav sadržaj prespite u multipraktik, dodajte svježi sir i sve zajedno izblendajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Kada je tjestenina gotova, ocijedite je i vratite u čistu tavu, možete dodati malo maslinovog ulja, te sos iz multipraktika. Malo sve zajedno kuhajte u tavi, da se svi okusi prožmu.

Gratis recept: Umak od cvekle

Sastojci: 100 g cvekle, prstohvat soli, prstohvat svježe mljevenog bibera, 1 kašičica hrena, 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

1. Skuhanu cveklu narežite na manje komade i stavite je u uspravni mikser.  Dodajte so i svježe mljeveni crni biber te promiješajte. Potom smjesi dodajte kašičicu hrena i maslinovo ulje. Umjesto gotovog ukuhanog umaka od hrena možete umaku od cvekle dodati i kašičicu, dvije svježe naribanog svježeg korijena hrena, pa će vam tekstura umaka biti malo drukčija.

2. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine u  homogenu smjesu. Potom umak ohladite, istresite u zdjelice i poslužite.

3. Ovaj će vam umak izvrsno prijati u glavnom jelu uz kuhanu govedinu ili neko drugo meso, a možete ga poslužiti uz slane krekere ili uz sve omiljenije tortilje. Ako pak dodate vrhnje u umak, dobit ćete ukusan dressing za mesnu salatu, naprimjer, s kuhanom junetinom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti