Mitovi o ljepoti u koje morate prestati vjerovati

Piše: Redakcija

Ako ne pijete tonu vode dnevno koža će vam se objesiti i izgledati suho

Da, trebate vodu za energiju i dobar rad organa, ali ne trebate brinuti da će ako preskočite koju čašu vode to utjecati na vaš izgled. ‘Nikakva količina vode neće vašu kožu učiniti sjajnom’, kaže dermatolog David Bank. ‘Samo nanošenje hidratantne kreme najvažnije je za hidratiziranu, sjajnu kožu.’

Spavanje s nečistim licem oštetit će vašu kožu

‘Ako povremeno zaspete s šminkom na licu, to neće učiniti velike probleme’, kaže dr. Bank. Ali s obzirom da čak 48 posto žena kaže kako je to njihov najveći grijeh kada je u pitanju ljepota, ne bi bilo loše pored noćnog ormarića držati maramice za čišćenje lica. ‘Ako ništa drugo’, dodaje dermatolog Eric Berkowitz, ‘okrenite jastuk na drugu stranu, kako nečistoće od prethodne noći ne bi opet završile na vašem licu’. 

Masna hrana uzrokuje pojavu akni

‘Masna hrana neće uzrokovati prištiće osim ako ta hrana ne završi na vašem licu’, kaže dermatologica Marnie Nussbaum. Novi krivci su – mlijeko i rafinirani ugljikohidrati (bijela tjestenina i riža). Istraživanja sugeriraju da ta hrana povećava izlučivanje hormona, što uzrokuje proizvodnju masnoća i začepljenje pora. Razmislite o tome da smanjite njihov unos. 

Više proizvoda je bolje

Stara škola kaže: Na suhu kožu treba staviti jako puno hidratantne kreme ili često prati masno lice sa sredstvom protiv akni. No, ne samo da koža previše proizvoda na licu neće upiti, prečesto pranje samo pojačava prozvodnju masnoća. Za suhoću, potražite kremu s ceramidima (oni zadržavaju vodu); za zamasnu kožu potražite proizvode sa salicilnom kiselinom. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti