Kraljevska beba napokon je stigla: Kate Middleton rodila još jednog sina

Piše: Redakcija

Trenutak objave napokon je stigao. Nakon četverogodišnjeg princa Georgeai dvogodišnje princeze Charlotte u kraljevsku je porodicu u 11:01 stigao sin, težine 3,8 kilograma. Kako stoji u službenoj objavi na Twitteru, njeno kraljevsko visočanstvo i dječak osjećaju se dobro, a porođaju je prisustvovao i ponosni otac, vojvoda od Cambridgea, odnosno princ William.

Vijest da je stigao još jedan princ, peti u nizu za tron, već su dobili i članovi najuže kraljevske porodice – kraljica Elizabeta II, vojvoda od Edinburgha, princ od Wales, vojvotkinja od Cornwalla, princ Harry i ostali članovi obje porodice te su presretni zbog ove vijesti.

Upravo današnji dan, 23. april, odavno se nagađao kao termin službenog poroda, a već danima ispred bolnice St. Mary sve je bilo u stanju pripravnosti, dok je luksuzni privatni apartman u bolničkom krilu Lindo bio pripremljen i zatvoren za neželjene posjetitelje, a u njega su mogli ući tek pripadnici kraljevskog osiguranja kako bi sve pripremili.

Ono što je zanimljivo, kada je riječ o trećoj bebi u njihovoj porodici, to je da će ona zbog jednog razloga postati dio historije. Naime, zahvaljujući izmjenama u kraljevskim zakonima, koji su doneseni nakon vjenčanja Kate i Williama 2011. godine, muški nasljednici više neće imati pravo prednosti na prijestolje ispred svojih sestara, kako je bilo prije. Tako će novorođeni princ biti tek peti u nasljedstvu za tron, odmah iza starije sestre Charlotte.

Slikovni rezultat za kate middleton and prince william

Pročitajte još