Ashley Graham uliva nadu ženama bez samopoštovanja

Piše: Redakcija

Otkada se u svijetu pojavio termin “plus size manekenka”, Ashley Graham je među vodećima. Kao takva često je i najviše omražena, ali je svakako žena čije stavove treba pratiti. Ashley je mnogo više od običnog modela i s razlogom je jedna od najuspješnijih manekenki. Posljednjih godina dominira, od naslovnih strana za “Vogue” do najtraženijih modnih revija. Svugdje je prisutna sa svojom nevjerovatnom energijom koju širi, preokrenula je modnu industriju, a 2016. godine izabrana je za ženu godine po izboru magazina “Glamour”.

– Zaista sam pokušala da napravim neku promjenu. Želim da sve više kuća pravi kvalitetnu odjeću za žene sa oblinama, da njih ne bude sramota da hodaju ulicama i da imaju lijepo mišljenje o sebi. O tome treba stalno da se govori – rekla je svojevremeno stranim medijima.

U intervjuu za “Well+Good” dodatno je objasnila:

– Boja kože nije trend, boja očiju, ili veličina i oblik tijela nisu trendovi. O tome se radi. Ne možemo i ne treba svi da budemo ukalupljeni u jedan stereotip. Ljepota je u različitosti.

Svoju misiju je i ispunila, jer je sve življi trend plus size modela, a iako često ne nailazi na odobravanje, ona ne odustaje. Kreirala je kolekciju kupaćih kostima za punije, a sada je u punom jeku promocije. Otišla je i tu korak dalje i nedavno je objavila neobrađene fotografije kojima reklamira i modele, ali i sebe.

Pročitajte još