Albanija, Kanada, Bolivija: Petnaest najpodcjenjenijih destinacija na svijetu

Piše: Redakcija

Britanski Telegraph složio je popis od 15 najpodcjenjenijih destinacija na svijetu, te na njega uvrstio Albaniju.

 Albanija je zauzela osmo mjesto, a Britance je, između ostalog, oduševila “rimskim ruševinama, dobrom hranom, veličanstvenim krajolikom i smiješno niskim cijenama”.

-Uzevši u obzir rimske ruševine, dobru hranu, veličanstven krajolik, smiješno niske cijene i 611 kilometara mediteranske obale, pomislili biste da će Albanija privući više od 80 hiljada turista iz Velike Britanije svake godine (od ukupno četiri miliona). Usporedbe radi, Hrvatska koja se nalazi tek nešto više na obali, imala je 14 miliona inostranih posjeta u 2016. godini – napisali su Britanci.

Na listi se još našla i Indija, Moldavija, Mongolija, Iran, Gvajana, Madagaskar, Belize, Turkmenistan, Sijera Leone, Filipini, Kanada, Butan i Mozambik.

Prvo mjesto na popisu najpodcjenjenijih destinacija Telegraph je dodijelio Boliviji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti