Drame kraljevskih vjenčanja: Pogrešno ime i razbijena tijara

Piše: Redakcija

Sigurno je da je Meghan Markle preživjela pravu dramu tokom priprema za današnje vjenčanje. Za dramu su, između ostalog, zaslužni i članovi njene porodice. No, problemi buduće članice britanske kraljevske porodice nisu izuzetak. Naime,  razni skandali vezani za svadbe u kraljevskim porodicama  događali su se vijekovima unazad.

Pogrešno ime

Pokojna princeza od Walesa na oltaru je svog budućeg supruga nazvala pogrešnim imenom. Naime, njegovo puno ime je Phillip Charles Arthur George, a Diana ga je oslovila kao Charles Phillip.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it

Premala vjenčanica 

Maria Antonietta udala se za Louisa-Augustea de Francea 1770. godine, a prije samog čina vjenčanja doživjela je pravu noćnu moru. Naime, na dan vjenčanja otkrila je da joj je vjenčanica premale, a dio na leđima nije mogla u potpunosti zakopčati. Nije bilo drugog rješenja ili dodatnog materijala za popravljanje pa je bila prisiljena udati se u takvoj vjenčanici. Dok je hodala naziralo se i njeno donje rublje.

Nesanica i nestašan konj 

Princ William  spavao je samo pola sata noć prije svog vjenčanja s Kate Middleton. Naime te noći na ulicama je bilo veliko slavlje, ljudi su pjevali, a to nervoznom princu  nikako nije odgovaralo. Desila se i nezgoda s konjem i jahačem na dan vjenčanja. Naime, uznemireni konj je skočio i zbacio jahača sa sebe te krenuo bježati sa svečanosti.

Razbijena tijara 

Frizer kraljice Elizabethe slučajno je razbio tijaru koja je bila izvorno napravljena za kraljicu Mary 1919. godine. Odmah su je pokušali popraviti, što im je na kraju i uspjelo.  Osim ovoga, fanovima je još nešto zapalo za oko.  Naime, kraljica je na nekoliko fotografija pozirala bez buketa cvijeća, iako je običaj da za svako kraljevsko vjenčanje budu izrađena po dva.

 

Pročitajte još