Zloglasni producent Harvey Weinstein predao se policiji

Piše: Redakcija

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein predao se njujorškoj policiji, javljaju američki mediji.

Tužitelji na Manhattanu optužit će ga za silovanje prvog i trećeg stupnja u jednom slučaju te prisiljavanje na seksualni čin u drugom slučaju, javlja CNN. Očekuje se da će mu biti određena kaucija od 2 miliona dolara.

Žene koje su prošle godine ispričale svoja neugodna iskustva s Weinsteinom za sedmičnik New Yorker i list New York Times navele su brojne optužbe među kojima je silovanje, seksualno napastovanje i uznemiravanje. U nekim slučajevima Weinstein im je navodno nudio da će im platiti ili ih prisilio na šutnju.

Mnoge žene kazale su da su, nakon što su se požalile na Weinsteinovo ponašanje, u Hollywoodu ignorirane te su izgubile šanse za posao. Neke su navele da su im karijere uništene. Weinstein je opetovano opovrgavao optužbe za prisiljavanje na seksualne odnose.

https://rumble.com/v5c78t-weinstein-surrenders-to-police.html

– Ja i brojne njegove žrtve bile smo odustale od nade da će silovatelj odgovarati pred zakonom. Prije dvadeset godina zaklela sam se da ću to ispraviti. Danas smo korak bliže pravdi- izjavila je glumica Rose McGowan.

-‘Jedan poziv i gotova si’, ‘Imam oči i uši posvuda’, ‘Ja sam Harvey Weinstein, znaš za šta sam sposoban’ – toga više nema”, objavila je na Twitteru novinarka New York Timesa Jodi Kantor, pobrojavši neke od Weinsteinovih prijetnji.

Izvještaji o Weinsteinovu nasilju nad ženama pokrenula su lavinu sličnih optužbi protiv drugih holivudskih zvijezda, televizijskih novinara i drugih moćnih ljudi. Mnogi od njih otpušteni su ili su dali ostavke.

Bujica optužbi potaknuo je pokret MeToo, u kojem su predstavljene žene iz svih grana industrije koje su iskusile seksualno uznemiravanje ili napastovanje na poslu, piše Index.hr.

 

Pročitajte još