Kate Spade: Otkriven razlog samoubistva poznate dizajnerice

Piše: Redakcija

Modna dizajnerica Kate Spade jučer je pronađena  mrtva u svom stanu na Manhattanu, nakon što  se objesila.  Vijest o njenoj  smrti potvrdili su iz njujorške policije, a dizajnericu je u stanu pronašla spremačica. U njenoj blizini nisu pronađeni ni alkohol ni droga, a svojoj 13-godišnjoj kćerki, Frances Beatrix je ostavila  oproštajno pismo.

– Bea, uvijek sam te voljela. Ovo nije tvoja krivica. Pitaj tatu – napisala je, a britanski Daily Mail nagađa da možda upravo to upućuje na razlog njenog samoubojstva.

Po pisanju stranih medija, modnu ikonu na ovaj je očajnički čin podstaklo to što je njen suprug Andy zatražio je razvod, a ona se tome protivila. Izvori bliski paru istakli su kako su ona i Andy već neko vrijeme živjeli odvojeno, a dizajnerica je patila i od ozbiljne depresije.  Njena porodica tvrdi da se Kate godinama borila s psihičkim problemima poput bipolarnog poremećaja, a njena starija sestra Reta Saffo naglasila je kako je Kate i ranije razmišljala o samoubojstvu. Prema njenim tvrdnjama Kate se nije znala nositi s naglom popularnošću te nije bila spremna za toliki uspjeh svog brenda. Dizajnerica je svoj modni brend pokrenula još 1993. godine sa suprugom Andyjem, a slavu je stekla svojim torbicama kojima je osvojila svijet.

 | Author: Profimedia

Pročitajte još