Nekadašnja teniserka Annabel Croft: Nikada nisam vidjela ovakvog Novaka Đokovića

Piše: Redakcija

Nekadašnja teniserka Annabel Croft kazala je kako nikada nije vidjela Novaka Đokovića toliko slomljenog nakon poraza. Nakon velike borbe poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od 72. tenisera svijeta, Italijana Marco Cecchinato.

– Bilo je veoma čudno. Nije prvi put da je odmah nakon poraza “uletio” u sobu za konferenciju, ali bi tada uvijek imao poduže odgovore koji su smisleni, bio veoma konzican i veoma iskren s medijima – kaže Croft.

Novak je nakon poraza pravo sa terena sazvao konferenciju za novinare, a na njoj je davao nikad kraće odgovore, najavio mogućnost da ne zaigra na Wimbledonu i izgledao kao da iz njega ključa frustracija. To je bilo nešto što je većina teniskog svijeta prokomentirala kao nikad viđeno kod do nekada svjetskog broja jedan.

– Nikad ga nisam vidjela toliko slomljenog nakon poraza. Doslovno nije mogao da odgovara na pitanja i na mnoga je dao odgovore jednom rečenicom. Nikad ga nisam vidjela takvog. Toliko je napredovao u posljednje vrijeme i nadam se da će razmisliti o svemu i da ćemo ga vidjeti na travi – kaže Croft.

Pročitajte još