U svijetu slavnih još jedno samoubistvo!

Piše: Redakcija

Anthony Bourdain (61) je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Francuskoj, gdje je snimao novu emisiju “Parts Unknown”.

– Sa ogromnom tugom potvrđujemo smrt našeg prijatelja i kolege, Anthonyja Bourdaina- objavila je mreža CNN, za koju je snimao.

Svijet je ostao u šoku dešavanjima u protekla dva dana. Kako navode neki strani mediji smatra se da je Anthony izvršio samoubistvo. Naime prva koja je sebi oduzela život je slavna dizajnerica Kate Spade, a potom je to uradila sestra holandske kraljice Maxime, Inés Zorreguieta, pronađena je mrtva u svom stanu u Buenos Airesu. Fanovi širom svijeta su u nevjerici da se to dogodilo.

Slikovni rezultat za Anthony Bourdain

– Njegova ljubav prema avanturi, novim prijateljima, dobroj hrani i piću i izvanredne priče koje je pričao činile su ga jedinstvenim. Njegov talenat nikada nije prestao da fascinira i veoma će nam nedostajati. Naše misli i molitve su sa njegovom kćerkom i porodicom u ovom teškom periodu.

Bourdaina je u petak ujutro u hotelskoj sobi u Strasbourgu u Francuskoj pronašao njegov bliski prijatelj Eric Ripert, također kuhar i česti gost njegovih emisija. Bourdain je ondje snimao nadolazeću epizodu svoje televizijske emisije ‘Parts Unknown’ čija se 11. sezona trenutno emitira na CNN-u. Ta je serija 2013. godine nagrađena nagradom Peabody uz objašnjenje da je zaslužna za “širenje horizonata i nepaca gledatelja diljem svijeta”.

Na Twitter profilu emisije Parts Unknown prije samo četiri sata objavljen je promotivni video za nadolazeću epizodu emisije.

https://twitter.com/PartsUnknownCNN/status/1005000300774739970

Dva puta se ženio i ima kćerku Arianu, rođenu 2007. godine. U trenutku smrti bio je u vezi sa glumicom Asijom Argento.

Pročitajte još